spot_img
AcasăActualitateAVERTIZARE HIDROLOGICĂ - Cod galben de inundaţii pentru bazinele hidrografice Vişeu şi...

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ – Cod galben de inundaţii pentru bazinele hidrografice Vişeu şi Iza până vineri, la ora 10.00

DISTRIBUIȚI

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, un cod galben de inundaţii pentru bazinele hridrografice din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Suceava, Neamţ şi Bacău, valabil de joi, de la ora 12.00, până sâmbătă, la ora 20.00, în această perioadă fiind posibil să se înregistreze depăşiri ale cotelor de atenţie.


Potrivit unei avertizări hidrologice emise de INHGA, în mai multe judeţe se vor înregistra scurgeri de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, de joi, de la ora 12.00, până sâmbătă, la ora 20.00

Astfel, de joi, de la 12.00, până vineri, la 10.00, codul galben de inundaţii va fi valabil pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare şi afluenţi (judeţul Bistriţa-Năsăud).

De asemenea, de joi, de la 16.00, până sâmbătă, la ora 20.00, se vor înregistra creşteri ale debitelor pe râurile din bazinele hidrografice Olt – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu), Suceava, Moldova – bazin superior (judeţul Suceava), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Harghita).

Hidrologii atrag atenţia că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Covasna, Harghita şi Suceava.

Meteorologii au anunţat, miercuri, că până sâmbătă, la ora 23.00, vor fi fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, înregistrându-se averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În această perioadă se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

sursa INFO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA