AcasăActualitateSocialAVERTIZARE - Directorii de şcoli sunt responsabili în cazul în care în...

AVERTIZARE – Directorii de şcoli sunt responsabili în cazul în care în cantinele şcolare se desfăşoară sindrofii

DISTRIBUIȚI

Tragedia din clubul „Colectiv” deşi a avut loc în urmă cu trei luni, generează în continuare consecinţe. Astfel, directorii de şcoli din Maramureş se raportează la „înainte” şi „după Colectiv”.

Una dintre aceste consecinţe este şi faptul că în cantinele care aparţin de şcoli nu se mai pot desfăşura niciun fel de sindrofii dacă acestea nu au autorizaţie de la ISU.

Ca să se asigure că nu vor fi traşi la răspundere în cazul unor incidente, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş au trimis o circulară în toate unităţile de învăţământ prin care le atrag atenţia directorilor asupra acestor aspecte.

„După tragedia de la Colectiv, în toate şcolile din Maramureş s-a trimis o circulară în care se specifică faptul că toate evenimentele cu elevi sau profesori sunt în responsabilitatea directorilor unităţilor şcolare care îşi vor lua toate măsurile de prevedere pentru a avea toate autorizaţiile în regulă şi pentru a nu se petrece absolut nimic”, a declarat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

În ceea ce priveşte cantinele de la unităţile de învăţământ din judeţ unde ar putea să se desfăşoare astfel de evenimente, reprezentanţii ISJ spun că toate sunt autorizate dar că nu găzduiesc sindrofii.

„Sunt şase astfel de cantine, toate în municipiul Baia Mare dar toate sunt autorizate ISU şi nu găzduiesc altfel de evenimente decât cele organizate de unităţile de învăţământ. Mai este una la Vişeu dar nu funcţionează pentru că nu sunt elevi. Se mai construiesc două în campusurile şcolare de la Târgu Lăpuş şi Liceul Forestier Sighetu Marmaţiei”, a mai adăugat Meşter.

Cantinele şcolare care nu au autorizaţie ISU riscă să fie închise întrucât sunt asimilate unităţilor de alimentaţie publică, ele schimbându-şi caracterul de construcţie de învăţământ atunci când se organizează diferite festivităţi sau întruniri, se arată în ultimele prevederi legale în domeniu.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA