AcasăAlteleEconomicAVERTISMENTUL PROTECŢIEI CONSUMATORULUI - Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz

AVERTISMENTUL PROTECŢIEI CONSUMATORULUI – Atenţie la inelele din aur umplute cu sacâz

DISTRIBUIȚI

AVERTISMENTUL PROTECŢIEI CONSUMATORULUI Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) va modifica condiţiile de marcare a bijuteriilor din aur şi pietre preţioase cu marca de garanţie proprie.

AVERTISMENTUL PROTECŢIEI CONSUMATORULUI Asta înseamnă că fiecare bijutier va avea cel puţin un angajat care va primi marcă specială printr-un examen susţinut la ANPC.

Numărul de plângeri făcute la Protecţia Consumatorului pe tema bijuteriilor falsificate a crescut mereu în ultimii ani. Dacă în anii ’90 predominau ghiulurile pline cu nisip, acum inelele sunt umplute cu sacâz. De asemnea, în foarte multe brăţări ”din argint” au fost găsite bare, mai mici sau mai mari, din fier.

În fine, au fost falsificate chiar şi monedele de colecţie, din argint, chiar şi ştanţa statului – semn că treaba devine cumva… industrială.

Pentru a stopa aceste falsuri, ANPC a propus printr-un proiect de Ordin ca toţi bijutierii să aibă marcă proprie. Aceasta se va obţine printr-un operator care va da un examen anual la ANPC. Marca va conferi garanţie şi va da posibilitatea clientului să ştie că a cumpărat un obiect certificate.

citeşte şi UTIL – Află cum se calculează dobânda penalizatoare la credite

Şcolarizarea operatorilor pregătiţi pentru examen ANPC se va face de către asociaţiile de breaslă a bijutierilor, iar prevederile ordinului se vor aplica atât producătorilor cât şi importatorilor de bijuterii.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA