AcasăActualitateSocialAVERTISMENT - Paracetamolul în timpul sarcinii poate duce la dezvoltarea autismului la...

AVERTISMENT – Paracetamolul în timpul sarcinii poate duce la dezvoltarea autismului la copii

DISTRIBUIȚI

AVERTISMENT Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie a sfătuit mamele ca în timpul sarcinii să evite medicamentele care au în compoziţie paracetamol, deoarece poate exista o legătură între medicament şi dezvoltarea autismului la băieţi.
AVERTISMENT ,,Paracetamolul poate dăuna dezvoltării neuronilor din mai multe motive”

Conform unui studiu publicat în Journal of Epidemiology, expunerea la medicamentele cu paracetamol în timpul sarcinii poate creşte riscul pierderii funcţiilor de atenţie la nou născuţi.

Copii care au fost expuşi frecvent la medicament au performanţe scăzute în cadrul testelor pe calculator care măsoară neatenţia, impulsivitatea şi viteza de urmărire. Doctorul Jordi Julvez, cercetător la Institutul CREAL din Barselona şi co-autorul studiului, a declarat: ,,paracetamolul ar putea dăuna dezvoltării neuronale din mai multe motive”.

,,În primul rând poate reduce durerea prin acţiunea asupra receptorilor canabinoidelor din creier. Din moment ce aceşti receptori, în mod normal, determină când un neuron matur este conectat cu altul, paracetamolul ar putea altera acest proces. De asemenea, poate afecta dezvoltarea sistemului imunitar s-au ar putea fi direct toxic pentru anumiţi fetuşi, care nu au capacitatea unui om matur de  metabolizare a medicamentului,” a declarat el

Următoarele studii ar putea include dozaje mai precise ale medicamentului, înaintea oricăror schimbări în tratament.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA