AcasăActualitateSocialAVERTISMENT - Papa Francisc avertizează călugărițele asupra pericolelor internetului

AVERTISMENT – Papa Francisc avertizează călugărițele asupra pericolelor internetului

spot_img

DISTRIBUIȚI

AVERTISMENT  Papa Francisc le-a recomandat miilor de călugărițe din mănăstiri să nu se lase „distrase” de internet, anunțând vineri și noi reguli asupra „regimului contemplativ”. „În societatea noastră, cultura digitală influențează decisiv formarea gândirii.

AVERTISMENT  ..Acest climat cultural afectează și comunitățile contemplative”, scrie papa în Constituția sa apostolică Vultum Dei quarere (Căutarea înfățișării Domnului) dezvăluită vineri.

„Aceste mijloace pot fi fără îndoială instrumente utile…, dar vă recomand un discernământ prudent pentru ca acestea să fie în folosul formării pentru viața contemplativă…și nu ocazii de distragere și evadare din viața frățească din comunitate și nici dăunătoare vocației voastre, sau un obstacol în calea vieții voastre dedicate în întregime contemplării”, adaugă papa Francisc, citat de AFP.

Noile reguli se adresează celor circa 35.000 de călugărițe din aproximativ 4.000 de mănăstiri, aflate îndeosebi în Italia și Spania.

În pofida scăderii numărului de femei care doresc să devină maici, Suveranul Pontif a solicitat să nu se încerce „recrutarea” de călugărițe din străinătate pentru a umple mănăstirile. „Deși reglementările comunităților internaționale și multiculturale manifestă universalitatea harului, trebuie evitată cu orice preț recrutarea de candidate venite din alte țări doar pentru a asigura supraviețuirea mănăstirii”, a afirmat papa.

Suveranul Pontif a mai solicitat ca rugăciunea să fie cu adevărat „centrul” vieții comunitare. Papa încurajează toate mănăstirile să facă parte dintr-o federație, ca „structură importantă de comuniune între mănăstiri care împărtășesc același har, pentru a nu rămâne izolate”.

Precedenta constituție apostolică asupra regimului contemplativ al maicilor din mănăstiri, cea a papei Pius al XII-lea, Sponsa Christi, a fost publicată în 1950, încheie AFP.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA