AcasăLifestyleSănatateAVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR -  Alimentele şi dulciurile pentru copii sunt mai nocive decât...

AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR –  Alimentele şi dulciurile pentru copii sunt mai nocive decât cele pentru adulţi

spot_img

DISTRIBUIȚI

AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR Colorate, frumos ambalate şi cu personajele din desene animate pe cutie. Sunt produsele alimentare destinate copiilor, care conţin mai multe substanţe nocive decât cele pentru adulţi.

Reporterii Observator au analizat etichetele, împreună cu specialiştii de la protecţia consumatorului. Rezultatele sunt revoltătoare.

Pate de ficat, şuncă de pui, iaurt şi suc aşa zis natural. În spatele ambalajelor atrăgătoare, se ascund substanţe care le fac rău copiilor. Suprinzător, produsele pentru copii sunt uneori mai periculoase decât cele pentru adulţi.

„Avem un pate de porc destinat adulţilor în care cantitatea de ficat de porc este de 45%, faţă de 20%, cât avem în această cutie destinată copiilor. În acest produs există 2,7 grame sare, depaşeşte recomandarea Ministerului Sănătăţii de 1,5 grame sare!”

Cei mai mulţi părinţi, însă, nu se uită la ingrediente când le cumpără copiilor ceva din supermarket.

Dar copiii sunt… aşa cum se învaţă. Gustul se educă. Un exemplu este Andra, care la 7 ani, nu este deloc atrasă de raftul de dulciuri. Aşa a învăţat-o mama ei.

Pe etichetele pentru copii, reporterii Observator au găsit E-uri care au efecte devastatoare: până la cancer hepatic, astm bronşic şi reacţii severe ale pielii.

Aşa au ajuns copiii români să dezvolte afecţiuni specifice adulţilor. Iar aproape jumătate dintre ei au probleme cu greutatea.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA