Acasăoameni noiAVERTISMENT DIN PARTEA MEDICILOR – S-ar putea să urmeze o epidemie de...

AVERTISMENT DIN PARTEA MEDICILOR – S-ar putea să urmeze o epidemie de gripă care se va extinde până la primăvară

DISTRIBUIȚI

AVERTISMENT DIN PARTEA MEDICILOR  Ne bucurăm de temperaturi de primăvară la început de februarie, dar medicii ne avertizează: cu gripa nu e de glumit! Virusurile au înflorit în această perioadă. Iar cei mai afectaţi sunt copiii şi cei în vârstă. În ultima lună, opt oameni au murit din cauza gripei. La Iaşi, patru pacienţi bolnavi de leucemie, cu imunitatea la pământ, sunt în stare gravă, după ce s-au îmbolnăvit de gripă chiar în spital. De vină sunt vizitatorii care au intrat la secţia de terapie intensivă. Doctorii ne sfătuiesc să ne vaccinăm, nu e exclus să urmeze o epidemie ce s-ar putea extinde până la primăvară.

În Iaşi, medicii fac tot ce e omeneşte posibil să salveze vieţile a patru pacienţi cu leucemie, care s-au îmbolnăvit de gripă în spital. Medicii susțin că temutul virus AH1N1 ar fi fost adus de vizitatori.

Gabriel Dimofte, director medical IRO Iași:Unul este foarte grav, se pare că este mai bine astăzi, dar sunt bolnavi cu riscuri mari. Întâmplător debutul a fost într-o zonă a unor bolnavi care prin boala lor sunt extrem de vulnerabili Foarte probabil că unul dintre vizitatori care a venit în secție fiind răcit sau neștiind a transmis, motiv pentru care în acest moment sunt luate măsuri speciale epidemiologice.”

Deşi vin în contact cu pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de aţă, mulţi dintre angajaţii Institutului Regional de Oncologie din Iaşi nu făcuseră vaccinul antigripal.

Mirela Grosu, manager IRO Iași:Ca urmare am solicitat doze în plus de la DSP, 50 de doze din care am efectuat 24, 13 în ATI și 11 la hematologie”.

Accesul vizitatorilor în institutul de oncologie a fost restricţionat. Nicio rudă a pacienţilor nu mai poate pătrunde în secțiile de hematologie și terapie intensivă. Medicii infecționiști spun că singura măsură de prevenire este vaccinarea.

Continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA