AcasăActualitateESTIMAREA METEOROLOGILOR - Lapoviţă şi ninsoare în majoritatea regiunilor după 19 decembrie...

ESTIMAREA METEOROLOGILOR – Lapoviţă şi ninsoare în majoritatea regiunilor după 19 decembrie până în Ajunul Crăciunului şi în ultima zi din an

DISTRIBUIȚI

ESTIMAREA METEOROLOGILOR Vremea se anunţă relativ rece în majoritatea regiunilor ţării, în următoarele două săptămâni.

Meteorologii estimează precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zilele premergătoare Crăciunului, precum şi în ultima zi din an, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 18-31 decembrie, publicată luni.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, se va menţine o vreme relativ rece, cu valori termice uşor mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, maxime de 0-3 grade şi minime între -6 şi -2 grade, în medie regională.

În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 4-9 grade ziua şi de la -2 la 2 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere a valorilor termice.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei.

Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitaţii, ploi şi lapoviţă la început, apoi ninsoare.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de 0 – 3 grade şi minime de la -6 la -3 grade, mediat pe regiune.

În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 4-8 grade ziua şi între -2 şi două grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere din nou a valorilor termice.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei.

Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitaţii, predominant ploi şi lapoviţă la început, apoi ninsoare.

În Transilvania, va fi o vreme rece pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale temperaturilor maxime între -3 şi 3 grade şi ale minimelor de la -10 la -5 grade.

În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată ce se va resimţi în special la valorile din timpul zilei, care vor fi, în medie, cuprinse între două şi şase grade, nopţile rămânând destul de reci.

Pentru sfârşitul de an estimările indică posibilitatea unei răciri a vremii. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local şi în general slabe, va fi ridicată în perioada 21-23 decembrie.

Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii, mixte la început, după care se va semnala ninsoare.

În Maramureş, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme rece, cu maxime între -2 şi două grade, respectiv minime între -7 şi -3 grade, mediat regional.

În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 3-7 grade, ziua, şi între -3 şi zero grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea scăderii din nou a valorilor termice.

Probabilitatea pentru ninsori, moderate cantitativ, va fi ridicată în perioada 20-23 decembrie.

Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime cuprinse între -1 şi 4 grade şi minime între -7 şi -3 grade, mediat pe regiune.

După 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii ce se va resimţi în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2-8 grade, nopţile rămânând destul de reci şi doar la sfârşitul de an să fie posibilă o nouă scădere de temperatură.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, cu excepţia intervalului 22-23 decembrie când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii.

Prezentele estimări indică pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii mixte.

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării citiţi AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA