AcasăLifestyleMondenAVEA 96 DE ANI - Inventatorul manevrei Heimlich a decedat

AVEA 96 DE ANI – Inventatorul manevrei Heimlich a decedat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doctorul american Henry Heimlich, care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă, a murit la vârsta de 96 de ani. Henry Heimlich a murit la un spital din oraşul american Cincinnati, sâmbătă, în urma complicaţiilor după un atac de cord pe care l-a suferit luni, au declarat membrii familiei sale, relatează BBC.

Doctorul Heimlich a inventat tehnica salvatoare care utilizează presiunea aplicată pe abdomen pentru a elibera căile respiratorii ale unei persoane, în 1974. În mai, acesta a folosit el însuşi tehnica pe o femeie. Doctorul a reuşit să disloce o bucată de carne cu os care obstrucţiona căile respiratorii ale unei femei de 87 de ani, spunând pentru BBC:  „Nu ştiam că pot face asta până mai ieri.”
Heimlich a fost chirurg şef la Spitalul Evreiesc din Cincinnati când a dezvoltat tehnica. Într-o decaraţie dată presei, familia doctorului Heimlich a afirmat că „a fost un erou pentru mulţi oameni de pe mapamond.”

„De la data la care tata şi-a început cariera sa medicală în New York, până la momentul în care a activat ca chirurg în Cincinnati, s-a dedicat inventării unor idei simple şi eficiente care au ajutat la salvarea vieţilor şi care au îmbunătăţit calitatea vieţii oamenilor”.

Metoda anti-sufocare nu a fost singurul succes al lui Heimlich. În 1962 a dezvoltat valva pentru drenaj toracic Heimlich, care a salvat vieţilor multor soldaţi în timpul Războiului din Vietnam şi este încă utilizată pentru pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale la nivelul toracelui.
De când a fost inventată tehnica în anul 1974, se crede că a salvat vieţile a mai multe de 100.00 de oameni doar în SUA. Printre aceştia se numără fostul preşedinte Ronald Reagan, starul pop Cher, fostul primar al New York-ului, Edward Koch, şi actorii de la Hollywood Elizabeth Taylor, Goldie Hawn, Walter Matthau, Carrie Fisher, Jack Lemmon şi Marlene Dietrich.

Sursă info.

Sursă foto.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA