AcasăLIFEAVEA 117 ANI – Cea mai în vârstă femeie din lume a...

AVEA 117 ANI – Cea mai în vârstă femeie din lume a murit

DISTRIBUIȚI

AVEA 117 ANI  Emma Morano s-a născut pe 29 noiembrie 1899 în regiunea italiană Piemmont. A devenit cea mai bătrână persoană din Italia și Europa după decesul Mariei Redaelli, pe 2 aprilie 2013.

Pe 13 mai 2016, după moartea americancei Susannah Mushatt Jones, la vârsta de 116 ani, 6 luni și 6 zile, Emma Morano a devenit cea mai bătrână persoană din lume. A primit oficial acest titlu pe 29 iulie 2016, când a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.

Cea mai bătrână persoană din lume a murit. Secretul longevității

Emma Morano a dezvăluit că secretul longevității sale se datoreză unei diete simple, care constă în trei ouă pe zi, două din ele crude, dietă pe care a ținut-o timp de 90 de ani. Regimul său alimentar și l-a impus însă după ce doctorul ei a diagnosticat-o cu anemie, la scurt timp după sfârșitul Primul Război Mondial.

În ultimii ani, dieta sa a constat în numai două ouă pe zi și câțiva biscuți. Carlo Bava, cel care i-a fost medic timp de 27 de ani, a declarat pentru AFP că Emma rareori mânca fructe sau legume. „Când am cunoscut-o, mânca trei ouă pe zi, două din ele crude, dimineața, apoi o omletă la prânz și carne de pui la cină.

Emma Morano a murit pe 15 aprilie 2017, cu o zi înainte de Paște, în locuința sa din orașul italian Verbania. Era ultima persoană născută în secolul al XIX-lea rămasă în viață.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA