AcasăLifestyleAvantajele și dezavantajele țiglei metalice pentru acoperișuri

Avantajele și dezavantajele țiglei metalice pentru acoperișuri

DISTRIBUIȚI

Disprețuită de majoritatea persoanelor care o asociază cu montaj tabla acoperis, țigla metalică este totuși populară în regiunile muntoase, în special în proiectele de renovare, datorită caracteristicilor sale mecanice și ușurinței de instalare și utilizare. Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele plăcilor metalice.

Țiglă metalică: avantaje

Primul lucru de clarificat despre plăcile metalice este ca sunt în general plăci de oțel care sunt conservate de intemperii printr-un tratament chimic specific, care depinde de producător.

De asemenea, plăcile metalice sunt extrem de robuste: în general sunt garantate peste standardele pieței pentru alte tipuri de plăci, în special plăci de argilă. Bineînțeles, ca și în cazul tuturor materialelor de construcție, există diferite calități ale plăcilor metalice și este important să alegi plăci robuste, de calitate, care să îți garanteze că rezistă un număr mare de ani. Dar reține că unele sunt garantate timp de 30 de ani!

De asemenea, plăcile metalice sunt extrem de ușoare. 1 metru pătrat de plăci metalice cântărește în medie de 4 până la 6 ori mai puțin decât aceeași suprafață acoperită cu plăci de teracotă! Avantaj: mai puține cerințe pentru cadru și posibilitatea de a așeza un acoperiș din țiglă metalică, chiar și pe un cadru ușor slăbit.

Absența întreținerii este, de asemenea, unul dintre punctele forte ale plăcilor metalice: pe toată durata de viață, nu va trebui să efectuezi reparatii acoperis pentru a-și păstra impermeabilitatea. Va rămâne în mod natural impermeabil și rezistent la îngheț, UV și vânt cel puțin 30 de ani!

Rezistența vântului, mai exact: standardele pentru punerea plăcilor metalice asigură rezistență la vânturi de până la 240, sau chiar 300 km/h în funcție de modelele de plăci și tipurile de montare! Este mult mai mult decât plăcile mecanice obișnuite!

Plăcile metalice pot fi, de asemenea, așezate ca acoperiș pe șindrilă, fibrociment și plăci de lemn, de exemplu. Astfel, economisești la renovarea acoperișului tău lucrând direct la acoperișul vechi.

Contrar credinței populare, estetica plăcilor metalice poate fi adaptată în funcție de dorințele tale: plăci clasice, ardezie, plăci mici etc. Aceste țigle sunt potrivite și pentru toate tipurile de acoperișuri, chiar și pentru cele mai extravagante proiectate de arhitecți. Așa că îți poți da drumul imaginației.

De asemenea, plăcile metalice nu sunt mai scumpe decât plăcile de lut, în general. Și, în plus, instalarea este mai ușoară și mai rapidă decât pentru alte tipuri de acoperiș: în medie, doi meșteri pot realiza 60 până la 100 m² de acoperiș într-o zi. Deci câștigi și din muncă.

Dezavantajele plăcilor metalice

Singurul dezavantaj al plăcilor metalice este zgomotul: inevitabil, ploaia și grindina vor genera zgomot la contactul cu acoperișul din țiglă metalică. Cu toate acestea, cu instalare și precauții adecvate, această problemă poate fi eliminată rapid și eficient!
Dacă ești sedus de țigla metalică, gândește-te să întrebi un profesionist care se ocupă de acoperișuri și hidroizolații: profesioniștii pe care îi vei găsi la noi nostru sunt recomandați de clienții lor care au fost mulțumiți de calitatea serviciilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA