AcasăLifestyleAvantajele bijuteriilor din argint și recomandări pentru o alegere inspirată

Avantajele bijuteriilor din argint și recomandări pentru o alegere inspirată

spot_img

DISTRIBUIȚI

FOTO: https://unsplash.com/photos/jKvwtbrxzdY

 

Cu câteva secole în urmă, oamenii au descoperit că argintul are beneficii semnificative pentru sănătate. Chiar dacă astăzi este folosit în principal pentru confecționarea bijuteriilor, acest metal prețios are o experiență dovedită și ca agent antimicrobian, pentru că poate combate eficient infecțiile și poate ajuta la vindecarea rănilor deschise. Însă, argintul are o mulțime de alte avantaje, așa că iată câteva motive pentru care ar trebui să porți mai des bijuterii confecționate din acest metal prețios.

Stimulează circulația și reglează temperatura corpului

Ai mereu mâinile și picioarele reci? Dacă te confrunți cu probleme de circulație a sângelui și cu reglarea temperaturii corporale, poți apela la o soluție tradițională. Poartă bijuterii din argint. Acest metal prețios poate să îmbunătățească nivelul de energie al organismului și poate să regleze echilibrul general al temperaturii corporale, ajutând și la întărirea imunității.

De asemenea, argintul are capacitatea de a menține vasele de sânge elastice, iar acest lucru îi permite să influențeze totodată vindecarea mai rapidă a rănilor, prin repararea pielii.

Detectează substanțele chimice

Știai că argintul poate să detecteze substanțele chimice? Dacă porți bijuterii din argint pentru o perioadă mai lungă de timp, iar acestea își schimbă culoarea, înseamnă că metalul a intrat în contact cu anumite substanțe chimice, cunoscute ca toxine. Spre exemplu, dacă un lanț din argint devine albastru după câteva luni de purtare, înseamnă că în organismul tău se află un nivel ridicat de sodiu, așa că ar fi indicat să reduci consumul de sare.

 

De altfel, chiar și creatorii de modă au început să introducă în țesăturile creațiilor lor fire de argint sau elemente confecționate din acest metal, astfel încât oamenii să se poată bucura mai des de numeroasele beneficii pe care argintul le aduce în domeniul sănătății.

 

Totodată, te poți bucura de beneficiile aduse de argint, prin purtarea anumitor bijuterii confecționate din acest metal. Spre exemplu, poți opta pentru inele din argint, cercei sau brățări flexibile din argint marca Pandora.

Ține la distanță bacteriile

Cu secole în urmă, multe femei și bărbați purtau bijuterii din argint pentru a preveni infecțiile și gripa, și pentru a ține la distanță bolile. Iar argintul este folosit și astăzi în medicină, ținând cont că majoritatea ustensilelor folosite de medici sunt realizate din acest metal. Cum ține argintul la distanță toate bacteriile? Studiile au demonstrat că ionii de argint încărcați pozitiv se leagă de receptorii de oxigen negativi, care se află în componența bacteriilor, iar astfel, argintul luptă eficient împotriva bolilor și a infecțiilor din organism.

Ajută la tratarea artritei

Cercetătorii britanicii au demonstrat că purtarea inelelor din argint poate ajuta la ameliorarea simptomelor de artrită, mai ales la nivelul mâinilor. În cadrul studiului au fost folosite o serie de atele din argint special concepute, care au reușit să reducă durerea de la nivelul articulațiilor degetelor, un simptom frecvent în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Ce fel de bijuterii de argint poți purta

Spre deosebire de alte metale prețioase, argintul nu este la fel de durabil, însă, este mult mai accesibil la preț. Iar în același timp, ai avantajul de a găsi în magazinele de bijuterii o varietate extrem de mare de accesorii din argint, pentru toate gusturile. Poți opta pentru cercei din argint decorați cu pietre prețioase sau cu perle, sau pentru lănțișoare din argint, cu pandantive norocoase. De asemenea, poți alege o brățară ajustabilă marca Pandora, din argint, pe care să o oferi în dar unei persoane dragi. Și poți cumpăra și pentru tine un model similar, astfel încât să purtați împreună același talisman.

 

Așadar, argintul este un metal care poate aduce o mulțime de beneficii organismului tău, protejându-l de bacterii și infecții. Însă, argintul poate fi purtat și ca simplu talisman norocos, alungând energiile negative.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA