AcasăActualitateAUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ - Un nou focar de gripă aviară descoperit în...

AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ – Un nou focar de gripă aviară descoperit în Seini, tot la o fermă de păsări

DISTRIBUIȚI

AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ Un focar secundar de gripă aviară a fost descoperit, în seara zilei de 17 ianuarie, la Seini. Se pare că virusul a fost confirmat la o altă fermă din județ care folosea aceeași mijloc de transport al dejecțiilor ca prima fermă la care a apărut virusul, acum câteva zile. Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare, se pare că este vorba despre același virus (H5N8).

În urma situației apărute, s-au luat măsuri clare și pentru celelalte ferme din oraș (9 ferme). Una dintre măsurile luate de urgență de către autorități a fost restricționarea drumurilor de acces către ferme, dar și măsuri de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport, în zona fermelor.

În seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripă aviară, cu acelaşi subtip (H5N8), la o altă fermă comercială de găini ouătoare, situată pe aceeaşi platformă unde a fost diagnosticat focarul primar (14.01.2020). Din ancheta epidemiologică, efectuată de către D.S.V.S.A. Maramureş, a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând acelaşi mijloc de transport al dejecţiilor. În aceeaşi seară, la solicitarea D.S.V.S.A. Maramureş, s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) Maramureş sub coordonarea domnului prefect al judeţului, în calitate de preşedinte”, anunţă ANSVSA.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA