AcasăActualitateAUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ - FOCAR de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență...

AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ – FOCAR de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Mai multe cadre medicale infectate

DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a nouă cadre medicale (asistenți, infirmieri și brancardieri) infectate cu SARS-CoV-2 din cadrul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. S-a procedat la testarea întregului personal, 42 de cadre medicale. Dintre acestea niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul secției de oncologie nu este pozitiv.

În secția de oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator. Toate cele nouă cadre medicale sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament.

S-a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a efectua verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital. Reiterăm, având în vedere creșterea numărului de cazuri în județ, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru.

Informații furnizate de CJSU Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA