AcasăEvenimentSportAustralian Open. I-a fost prea drag! Victoria Azarenka n-a vrut să cedeze...

Australian Open. I-a fost prea drag! Victoria Azarenka n-a vrut să cedeze trofeul!

DISTRIBUIȚI

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka şi-a păstrat titlul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Li Na, a şasea favorită, în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-3 sâmbătă, la Melbourne.

Finala a fost marcată de două accidentări succesive ale lui Li Na la gleznă şi întreruptă timp de 10 minute din cauza focului de artificii în cinstea zilei naţionale a Australiei, relatează AFP. Ambele jucătoare au arătat o accentuată stare de nervozitate.

Este al doilea turneu de Mare Şlem câştigat de Azarenka. Graţie acestui succes, ea va rămâne Nr.1 mondial în clasamentul care va fi anunţat luni.

Finala feminină de la Australian Open poate fi considerată finala break-urilor, Victoria Nazarenka și Na Li reușind mai puține game-uri pe serviciul adversarei decât pe serviciul propriu.
Pe tot parcursul meciului, chinezoaica Na Li a arătat că este mai stăpână pe joc, a condus ostilitățile și a dovedit o superioritate permanentă în fața bielorusei. Nazarenka, în schimb, a avut multe momente în care a fost ezitantă, s-a lăsat condusă fără să fie capabilă să riposteze, dar a avut noroc să rămână în meci cu greșelile neforțate mai multe ale chinezoaicei.
După ce a câștigat cu 6-4 primul set, Na Li a început mai prost setul al doilea, când Nazarenka a condus cu 3-0. Chinezoaica a redus din diferență, dar imediat s-a accidentat la glezna stângă, meciul fiind întrerupt aproape 8 minute pentru un time-out medical.
Nazarenka a profitat de moment și de șocul chinezoaicei și a egalat situația la seturi, cu 6-4, în ciuda ostilității tot mai evidente din tribune. Spectatorii au arătat mai multă susținere pentru sportiva din China, dar nu au avut-o la inimă pe Azarenka, sportiva din Belarus resimțind pe tot parcursul meciului ostilitatea publicului.
Tot cu break a început bielorusa și setul decisiv, însă Na Li a făcut și ea break, preluând apoi conducerea. O nouă întrerupere a meciului a durat aproape 10 minute, de această dată fiind vorba de focul de artificii de la Melbourne, cu ocazia zilei naționale a Australiei.
Imediat ce jocul s-a reluat, Na Li s-a accidentat din nou, un nou time-out medical fiind acordat pentru chinezoaică. Aceasta a strâns din dinți și a rămas în meci, revenind în teren în aplauzele publicului. Însă Azarenka a dovedit de ce este numărul 1 mondial, a avut tărie de caracter și după un break și un game alb sportiva din Belarus n-a mai putut fi ajunsă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA