AcasăEvenimentSportAur la Europene și pentru Andreea Chiţu! Sportiva s-a calificat la Jocurile...

Aur la Europene și pentru Andreea Chiţu! Sportiva s-a calificat la Jocurile Olimpice!

DISTRIBUIȚI


Sportiva Andreea Chiţu s-a calificat, joi, la Jocurile Olimpice, după ce a disputat finala categoriei 52 de kilograme, la CE din Rusia, în care a câştigat medalia de aur, în premieră în cariera sa.

Andreea Chiţu a câştigat grupa C, după succese obţinute în faţa adversarelor Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia) şi Mareen Kraeh (Germania). În semifinale, Andreea Chiţu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a învins-o, asigurându-şi nu doar lupta pentru medalia de aur sau argint, ci mai ales calificarea la Jocurile Olimpice. În finală, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, care a eliminat-o în preliminarii pe Andreea Cătună. Sportiva antrenată de Florin Bercean s-a impus entuziasmant, punctând cu 13 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar şi trecându-şi în cont prima medalie de aur din carieră.

Medalia de aur a Andreei Chiţu va fi răsplătită cu 2500 euro.
Tot joi, campioana olimpică Alina Dumitru a obţinut medalia de aur, la categoria 48 de kilograme, a opta din carieră la nivel continental, învingând-o pe belgiana Charline Van Snick, în primele 20 de secunde din prelungirile finalei.
Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezintă ultima competiţie la care se pot obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu, cărora li se alătură Andreea Chiţu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA