AcasăEvenimentSportAU ZDROBIT CAMPIOANA - CSM București a făcut instrucție de front cu...

AU ZDROBIT CAMPIOANA – CSM București a făcut instrucție de front cu Gyor

DISTRIBUIȚI

AU ZDROBIT CAMPIOANA CSM Bucureşti a învins Gyor cu 28-22 într-un meci din grupa principală a Ligii Campionilor la handbal feminin, astfel că şi-a consolidat poziţia de lider. Campioana României a învins formaţia maghiară pentru a doua oară în carieră, dar pentru prima dată în România. Jocul s-a desfăşurat în prezenţa a 5.000 de spectatori.

CSM Bucureşti a avut o toamnă destul de lejeră, chiar dacă a avut acel episod nefericit de la Nykobing, unde a şi pierdut singurul meci din acest sezon. Calificarea în grupele principale a fost obţinută la pas, astfel că partida cu Gyor avea să dea cu adevărat o primă măsură a valorii echipei construite în vara trecută, cu Neagu şi Kurtovic lângă Gullden şi celelalte fete care au ridicat echipa la un nivel de Top 4 în Europa. Iar prima ”finală” a sezonului a fost la superlativ. CSM Bucureşti are forţă şi are tot dreptul să viseze la un parcurs până la capăt, din moment ce a dominat copios campioana Europei, în special în partea secundă.

Helle Thomsen a dat impresia că s-a pregătit săptămâni bune pentru această confruntare şi a încercat de la bun început să-l surprindă pe Ambros Martin. Cristina Neagu a fost păstrată doar pentru faza de atac la început, Amanda Kurtovic fiind ţinută, la rândul ei, pe banca tehnică pentru primele 15 minute. A încercat să pună în primul rând multă forţă în sistemul de apărare şi să încerce să le închidă pe Mork şi Groot.

Gyor a venit cu o mare absenţă la Bucureşti, fără Eduarda Amorim, dar în primele minute de joc absenţa braziliencei nu s-a simţit. Tomori a acoperit bine zona centrală a apărării maghiare, iar în atac a fost vârful de lance.

CSM Bucureşti a început împotmolit primele minute în atac, iar Gyor s-a desprins la 3-1. A fost şi singura ocazie în care echipa maghiară a avut acest avantaj. Cristina Neagu a deschis lacătul defensivei maghiare în minutul 8, când a marcat primul gol din acţiune al echipei, egalarea fiind stabilită tot de interul stânga după primele 10 minute, 3-3.

S-a jucat pe contre o bună bucată din prima repriză. În primele 15 minute, jocul de atac al CSM Bucureşti s-a desfăşurat cu preponderenţă pe partea Cristinei, dar mai târziu Helle Thomsen a început să mute. În teren a apărut şi a doua mână iute, cea a Amandei Kurtovic, astfel că echipa bucureşteană a început să cânte pe două voci. Gyor a ţinut pasul până spre sfârşitul primei reprize, apoi a început să se sufoce din cauza unei bănci mai subţiri. Ambros Martin a jucat acest meci cu 8-9 jucătoare. În minutul 29, Nathalie Hagman a realizat a 5-a răsturnare de situaţie a reprizei, 12-11. Avea să fie şi ultima din meci, pentru că gazdele au preluat definitiv controlul.

După 13-11 la pauză, CSM Bucureşti a apăsat tare pe „trăgaci” şi s-a tot dus cu toată viteza înainte. Gyor a fost nevoită să se luptă cu un atac stelar, dar şi cu o defensivă care nu a făcut risipă de energie. Din contră, le-a stors pe adversare. Iar când Gyor a reuşit să treacă de defensiva tigroaicelor, în lumina reflectoarelor a apărut Paula Ungureanu. Portarul CSM a avut patru intervenţii în primele 10 minute ale reprizei secunde, Grimsbo niciuna, astfel că diferenţa nu a mai coborât sub 3 goluri. A ajuns la patru goluri (16-12, min. 37) şi chiar 5 goluri peste 10 minute, după o acţiune în care Niombla le-a rupt gleznele adversarelor, 20-15.

Neagu şi Kurtovic au evoluat încântător. Interul stânga a fost în prim-plan mai tot timpul în acest sezon. Amanda a vrut parcă să anunţe că perioada de adaptare în România s-a încheiat, iar cu Gyor şi-a arătat la rândul ei clasa mondială. Cei doi interi au marcat 15 goluri, iar pentru CSM a fost mai uşor decât a crezut cu campioana Ungariei. Diferenţa de 4-5 goluri s-a păstrat până la final, când CSM a simţit că mai paote să facă un sprint. Mehmedovic, Frafjord şi Kurtovic au zburdat în atac, iar Gyor a fost doborâtă în sfârşit în România. Nu oricum, ci la un scor care sigur nu i-a picat bine, 28-22.

CSM Bucureşti a obţinut o victorie mare şi a luat chiar de la primul joc în grupa principală o opţiune importantă pentru locul 1.

CSM Bucureşti – Gyor 28-22 (13-11)

Ungureanu, Grubisic – portari; Udriştioiu, Frafjord 1, Gullden 2, Curea, Neagu 7, Jacobsen, Jorgensen, Ayglon, Bazaliu, Manea 2, Kurtovic 8, Niombla 2, Hagman 3, Mehmedovic 3. Antrenor: Helle Thomsen

Grimsbo, Kiss – portari; Knedlikova, Afentaler, Varga, Hansen 1, Mork 8, Gorbicz, Pal, Oftedal, Tomori 7, Broch 1, Groot 4, Fodor, Bodi 1, Puhalak. Antrenor: Ambros Martin

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA