AcasăLIFEAU UN NOU SET DE REGULI – Vezi în care țară din...

AU UN NOU SET DE REGULI – Vezi în care țară din UE nu te mai poţi angaja

DISTRIBUIȚI

AU UN NOU SET DE REGULI  Guvernul de coaliţie din Austria a aprobat marţi un nou set de reguli privind ocuparea locurilor de muncă, pentru a se asigura că muncitorii care există deja în Austria vor avea prioritate la ocuparea noilor posturi în raport cu potenţialii imigranţi din alte state membre UE, informează Reuters.

Însă aceste planuri ar putea să submineze principiul comunitar al liberei circulaţii a persoanelor astfel că riscă să se lovească de opoziţia Bruxelles-ului. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat că Executivul comunitar nu vrea să comenteze deoarece nu a examinat încă actul legislativ.

Imigraţia pe piaţa muncii din Austria, în special din ţările vecine mai sărace din Europa de Est, a crescut în ultimii ani datorită salariilor şi beneficiilor sociale semnificativ mai mari. Cu toate acestea, rata armonizată a şomajului în Austria este relativ mică, 5,7%, dar creşte constant iar în paralel Guvernul de la Viena se confruntă şi cu încetinirea economiei.

Conform planurilor adoptate marţi, cetăţenii UE care au deja domiciliul în Austria vor avea şi ei prioritate, alături de cetăţenii austrieci, în raport cu noii veniţi din afara ţării.

„Aceasta nu are nimic de a face cu ostilitatea faţă de străini. Nu mă interesează certificatul de naştere dar vrem să rezolvăm o problemă cu care ne confruntăm în Austria”, a declarat cancelarul Christian Kern într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit noilor reguli, Guvernul va reduce la jumătate costurile non-salariale cu mâna de lucru timp de trei ani, începând cu luna iulie, pentru companiile care creează noi locuri de muncă şi angajează persoane din Austria care îşi schimbă locul de muncă sau sunt înregistraţi ca şomeri. De asemenea, absolvenţii unei instituţii de învăţâmânt din Austria precum şi muncitorii înalt calificaţi din ţările terţe care au un permis special de muncă pot fi angajaţi în conformitate cu noile planuri.

Potrivit estimărilor Guvernului de la Viena, măsura va costa două miliarde de euro şi va ajuta la crearea a 160.000 de noi locuri de muncă.

Cancelarul Christian Kern s-a declarat încrezător că va obţine aprobarea Bruxelles-ului pentru noile măsuri, subliniind că Austria a fost nevoită să găsească soluţii inovatoare în aplicarea legislaţiei europene pentru a putea reduce şomajul.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA