spot_img
AcasăEvenimentSportAU UITAT SĂ CÂȘTIGE – Minaur Baia Mare a pierdut și la...

AU UITAT SĂ CÂȘTIGE – Minaur Baia Mare a pierdut și la Timișoara

spot_img

DISTRIBUIȚI

AU UITAT SĂ CÂȘTIGE SCM Ultima etapă a turului sezonului regulat din Liga Națională de handbal masculin a reînviat un derby vestic, aflat la mare moda în deceniile trecute, Poli Timișoara – Minaur Baia Mare.

După 60 de minute în care Timișoara a dominat și nu a fost condusă vreodată, însă a avut și emoții la începutul părții secunde, când oaspeții au recuperat un deficit de patru goluri, alb-violeții s-au impus cu 26-19 (11-7).

În urma acestui nou insucces, Minaur Baia Mare și-a diminuat considerabil șansele de a intra în play-off, ratând astfel obiectivul asumat la startul competiției.

Urmează o scurtă pauză, răgaz în care s-ar putea încerca completarea actualul lot cu câțiva jucători de valoare.

Cine știe dacă nu ar fi nevoie de schimbări și pe banca tehnică, acolo unde tehnicienii actuali și-au cam arătat limitele și potențialul de care dispun.

Ce e prea mult strică întotdeauna, așa că trebuie intervenit acum, altfel, mai târziu, nu se va mai putea face nimic pentru salvarea de la dezastrul ce se prefigurează.

Partida, așteptată cu sufletul la gură mai mult de jucători, decât de spectatori, a făcut o propagandă bună sportului pe semicerc, deoarece jocul a avut multe momente echilibrate, dar și multe goluri spectaculoase, de generic.

SCM Poli a început mai bine, s-a desprins repede la 4-1 și a avut un maxim de 10-5, pe fondul unei evoluții de excepție a lui Krsto Milosevic – 5 goluri în prima parte, dar și a portarului Zlatko Daskaloski, acesta având numeroase parade, plus trei aruncări de la 7 metri parate.

Partea secunda a început cu Baia Mare în atac, care a profitat de faptul că Timișoara a avut o perioadă de opt minute de secetă și a egalat la 14-14 și 15-15.

A urmat un time-out salvator pentru bănățeni, dar și introducerea lui Adam Savic între buturi, care avea să aibă și el  intervenții de senzație.

Violeții și-au revenit rapid, s-au dus la doua goluri distanță și, pe fondul unei superiorități, s-a desprins decisiv.

Maximul a fost spre final, 24-16, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 26-19.

Milosevic și Marjanovic au fost cei mai buni marcatori ai gazdelor, cu șase goluri fiecare. De la Minaur, fostul jucător al lui Poli, Iulian Halca, a fost cel mai bun marcator cu cinci goluri, însa și portarul Bucătaru a avut o evoluție solidă.

În alt meci, CS Politehnica Iași a remizat în Copou cu CSM Făgăraș, 25-25, Vaidasigan marcând ultimul gol al meciului, pentru formația brașoveană. Vaidasigan a fost cel mai bun realizator al oaspeților, cu 7 goluri. Vancea a reușit 8 goluri, iar Bulov 6 pentru Poli.

CSA Steaua București este lider, cu 28 puncte (12 jocuri), urmată de AHC Potaissa Turda, 27 p (12 j), SCM Politehnica Timișoara, 26 p, Dinamo, 24 p (12 j), etc. Politehnica Iași a obținut primul său punct din acest campionat și rămâne pe ultimul loc.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA