AcasămodeleAU SCĂPAT PE CAUȚIUNE – Cei trei preoți arestați în Grecia pentru...

AU SCĂPAT PE CAUȚIUNE – Cei trei preoți arestați în Grecia pentru furtul moaștelor lui Haralambie au fost eliberați

DISTRIBUIȚI

Cei trei preoți din Satu Mare, arestați la începutul lunii octombrie în Grecia pentru că ar fi încercat să fure moaștele Sfântului Haralambie au fost eliberați. O instanță din Grecia a acceptat să fie eliberați pe cauțiune, care a fost plătită miercuri. Cei trei preoții au fost eliberați, nu și cei doi enoriași care au fost acuzați că au furat efectiv moaștele. Preoții au primit și dreptul de a pleca din Grecia, astfel că joi vor porni spre țară.

Preoții Marius Borhidan (parohia Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș), Emanuel Oros (parohia Mesteacăn) și Daniel Popa (parohia Aliceni), doi enoriași și alți 40 de pelerini au mers la începutul lunii octombrie în pelerinaj la Mănăstirea Mega Spileo, la moaştele Sfântului Haralambie,. Potrivit autorităților din Grecia, cei cinci români au avut un plan bine pus la punct. Cei trei preoți le-au distras atenţia călugărilor mânăstirii, în timp ce doi enoriași au luat mâna stângă a Sfântului şi a fugit.

La scurt timp după ce au descoperit dispariţia relicvelor sfinte, călugării au anunţat oamenii legii. În mai puţin de jumătate de oră, suspecţii au fost prinşi, iar moaştele au fost înapoiate mănăstirii. După ce au pus mâna pe relicve, de teamă că vor fi prinși, cei doi le-au aruncat într-un șanț.

Cei trei preoți au pledat nevinovați în fața instanțelor din Grecia, iar marți vor trebui să se apere la Baia Mare și în fața șefilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA