AcasăEvenimentSportAU RENUNTAT LA EA CA PROSTII – Romanca Edith Miklos face performanta...

AU RENUNTAT LA EA CA PROSTII – Romanca Edith Miklos face performanta pentru Ungaria

DISTRIBUIȚI

Edith Miklos, nascuta in Romania, la Miercurea Ciuc, dar care acum reprezinta Ungaria, a realizat o mare performanta in Cupa Mondiala de schi alpin. Edith Miklos, sportiva care a reprezentat Romania, dar care a ales la un moment dat sa reprezinte Ungaria, pentru ca nu a mai fost sprijinita de federatia romana de schi, a bifat locul 3 in etapa de Cupa Mondiala de la Saint Moritz, din Elvetia, in proba regina de coborare.
Proba desfasurata in celebra statiune elvetiana a fost castigata de o reprezentanta a gazdelor, Lara Gut, iar pe locul secund s-a clasat austriaca Anna Fennin. Edith a terminat la 58 de sutimi de secunda in spatele liderului, o buna perioada de timp fiind pe primul loc.
In urma cu un an, Miklos termina pe 7 la Soci, la Jocurile Olimpice, tot la coborare, aceasta fiind proba ei favorita. Miklos a ales acum 4 ani sa reprezinte Ungaria, tatal sau explicand acest gest:

„Edith a vrut sa concureze pentru Romania. N-ar fi plecat niciodata in Ungaria, dar a fost alegerea federatiei din Romania. Edith nu a fost sprijinita si apreciata cum ar fi trebuit”, spunea la momentul respectiv Ferencz Miklos, tatal sportivei si fost hocheist la HSC Miercurea Ciuc.

Din punctul de vedere al cheltuielilor, schiul alpin concurează cu tenisul. Pentru un an în etapele de Cupă Mondială la schi, una dintre cele mai importante competiţii din domeniu, ai nevoie de un buget de aproximativ 80.000 de euro, însumând cheltuieli legate de echipament, deplasări şi pregătire. O sumă astronomică, pentru acoperirea căreia familia Miklos a strâns cureaua cât a putut. “Ne-am sacrificat. De la 16 ani, i-am plătit tot”, spune tatăl, Ferenc, despre “mândria” lui, Edith, pe care o visează, într-o zi, campioană mondială şi olimpică. În condiţiile în care doar primele 30 de sportive din clasamentul general al Cupei Mondiale beneficiază de sponsorizare din partea federaţiei internaţionale, schioarea, originară din Miercurea – Ciuc, a recurs la ajutorul unor cunoştinţe, iar pentru jumătate din sumă (40.000 de euro), părinţii s-au împrumutat la bancă. “De la federaţie am primit puţini bani. Spun că nu au de unde să-mi dea mai mult. În criza asta financiară, totul merge şi mai greu. S-ar putea să sar peste nişte etape de Cupă Mondială din cauza asta”, afirma Edith la începutul anului 2010, când încă mai concura pentru România.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA