AcasăEvenimentAU RAS TOT - Hectare întregi de pădure au dispărut de pe...

AU RAS TOT – Hectare întregi de pădure au dispărut de pe Dealul Măgoaja

spot_img

DISTRIBUIȚI

Caz de amploare în pădurile din zona orașului Târgu Lăpuș. Polițiștii din localitate împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Tg Lapuș au descoperit că o suprafață de 2-3 hectare de pădure de esență fag a fost pur și simplu rasă de pe suprafața pământului. Ancheta este în plină desfășurare.

Din informațiile noastre reiese faptul că ieri, polițiștii și organele silvice din Tg. Lăpuș s-au deplasat în zona Dealul Măgoaja (localitatea Rohia), unde o suprafață de 2-3 hectare de pădure au dispărut.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că lemnul, predominant de esența fag, ar fi fost exploatat ilegal. S-a stabilit totodată faptul că pădurea este în proprietatea numitei Maria Hosu, din Rohia, și numitului Gavril Zob, din satul Măgoaja, comuna Chiuiești (județul Cluj).

Ancheta a relevat faptul că nepotul proprietarei, Ioan Gabriel Hodor, din Târgu Lapuș, ar fi exploatat masa lemnoasă, declarând anchetatorilor că ar fi moștenitor. Lemnele au fost trase din pădure cu un TAF aparținând nepotului proprietarei, iar din drumul național 18 B au fost transportate cu o autoutilitară marca MAN ce aparține unei firme din orașul Săliștea de Sus. Lemnele nu erau marcate conform codului silvic și nici nu ar exista documente de exploatare forestieră în zona respectivă.

În momentul controlului polițiștii au confiscat ieri cantitatea de 9,32 mc lemn fag rotund. Acesta era transportat cu autoutilitara firmei din Săliștea de Sus. Lemnele confiscate au fost predate în custodie Ocolului Silvic Târgu Lapuș până la finalizarea anchetei.

Astăzi polițiști din cadrul IPJ Maramureș, Serviciul Ordine Publică – Delicte Silvice, inspectori din cadrul ISRTV Cluj, polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Lăpuș dar și organe silvice din cadrul Ocolului Silvic Târgu Lapuș sunt la fața locului și efectuează cercetări. De asemenea, inginerul Mircea Pop, directorul CADNR Maramureș este la fața locului deoarece DN18B recent reabilitat este acoperit cu noroi și distrus la limita județului Maramureș cu Cluj. (foto arhivă)

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DE LA FAȚA LOCULUI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA