AcasăNews AlertAU FĂCUT CUNOȘTINȚĂ CU URȘII – Patru culegătoare de fructe de pădure...

AU FĂCUT CUNOȘTINȚĂ CU URȘII – Patru culegătoare de fructe de pădure au fost agresate de doi urși pe Valea Șuiorului

DISTRIBUIȚI

Patru femei aflate la cules de fructe de pădure în zona orașului Cavnic au fost atacate de doi urși ieri după amiază.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Cavnic, aflaţi în timpul misiunii de patrulare pe traseele turistice, au fost sesizaţi telefonic că patru persoane aflate la cules fructe de pădure, au fost atacate de doi urşi.

Imediat, patru subofiţeri jandarmi s-au deplasat spre locul indicat, intersecția Valea Şuiorului – Valea Babei, la trei kilometri de localitatea Cavnic, unde prin folosirea semnalelor acustice de la autovehiculul din dotare, au reuşit să îndepărteze animalele, de locul unde se aflau cele patru femei.

După ce jandarmii montani au reuşit să liniştească persoanele care au fost atacate de cei doi urşi, le-au condus la spitalul din Cavnic, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale, mai mult s-au speriat de situația delicată în care s-au aflat.

Având în vedere situaţia creată, Jandarmeria Maramureş a informat reprezentanţii I.T.R.S.V. Cluj şi pe cei ai Primăriei Oraşului Cavnic, cu privire la riscurile existente în zonă.

Jandarmii montani maramureşeni recomandă tuturor celor care doresc să parcurgă trasee turistice montane, sau vizitează cabane de pe trasee

– să nu se abată de la traseu;

– să parcurgă itinerariul în grup;

– să producă zgomote;

– în cazul observării unor animale, să evite apropierea de acestea şi să-şi păstreze calmul.

În situaţii deosebite, să solicite sprijin prin „112”, comunicând locul unde se află, numărul de persoane, starea acestora şi situaţia creată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA