Acasăoameni noiAU AJUNS DUPĂ GRATII - Două doctoriţe condamnate pentru mită. Una dintre...

AU AJUNS DUPĂ GRATII – Două doctoriţe condamnate pentru mită. Una dintre ele primea,  doar într-o zi, bani de la peste 20 de pacienţi

DISTRIBUIȚI

AU AJUNS DUPĂ GRATII Două doctoriţe din judeţul Argeş au fost condamnate la câte 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Una dintre ele primea bani de la peste 20 de persoane, doar într-o zi.

AU AJUNS DUPĂ GRATII Camelia Săndulescu şi Iulia Maria Mihai, care au lucrat ca medici experţi la Serviciul de Expertiză a Capacităţii de Muncă de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Argeş, au fost condamnate definitiv la câte 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost judecate pentru luare de mită în formă continuată.

Curtea de Apel Piteşti a menţinut condamnarea pronunţată pe fond de Tribunalul Argeş, dispunând, după rejudecare, doar majorarea cu o săptămână a perioadei deduse din pedeapsă pentru măsurile reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu dispuse în cazul inculpatelor.

‘Desfiinţează, în parte, sentinţa şi rejudecând: Deduce din pedepsele principale de câte 4 ani închisoare aplicate inculpatelor, perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, respectiv 11.06.2014 -02.07.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei’, se precizează în hotărârea definitivă postată marţi pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Tribunalul Argeş le-a condamnat pe Camelia Săndulescu şi Iulia Maria Mihai aplicându-le şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o perioadă de 4 ani, potrivit sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată. Este vorba de dreptul de a fi ales în autorităţile publice, dreptul de a ocupa o funcţie care impune exercitarea atribuţiilor de stat şi dreptul de a exercita profesia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, aceea de medic expert în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă.

Instanţa de fond a mai decis să reducă din pedeapsa aplicată fiecăreia dintre inculpate perioada reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 11 iunie 2014 şi până la data de 25 iunie 2015, dar şi să ridice măsura controlului judiciar luată faţă de cele două.

‘În baza art. 112 lit. e Cod procedură penală, confiscă de la inculpata Săndulescu Camelia suma de 56.650 lei şi de la inculpata Mihai Iulia Maria suma de 44.900 lei, bani dobândiţi de acestea prin săvârşirea infracţiunilor, precum şi a bunurilor dobândite prin săvârşirea infracţiunilor, ce se află la Camera de corpuri delicte a instanţei (…). În baza art. 274 alin. 1 şi 2 Cod penal, obligă pe fiecare dintre inculpate la câte 18.000 lei cheltuieli judiciare către stat’, se mai arată în hotărârea Tribunalului Argeş.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a celor două inculpate pe 2 septembrie 2014.

sursa INFO

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA