AcasăEvenimentATP Group - De referinţă pentru Maramureş

ATP Group – De referinţă pentru Maramureş

DISTRIBUIȚI

Vineri, 25 octombrie 2019, Camera de Comerţ si Industrie România-China a mijlocit întalnirea filialei Maramureş a CCIRC şi a reprezentanţilor mediului de afaceri din judeţul Maramureş. La acest eveniment important, judeţul Maramures a primit vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, dna Jiang YU.

Evenimentul a urmarit să aducă sub aceeaşi cupola întreg mediul de afaceri din judeţul Maramureş, pentru  a construi un dialog permanent între companiile romaneşti şi cele chineze în vederea derularii de proiecte comune, a dezvoltarii unor activitaţi economice durabile, crearea unui mediu care facilitează încheierea de parteneriate echitabile, precum şi evidenţierea oportunitaţilor investiţionale pentru judeţ.

Întâlnirea a avut un mare impact, peste 100 de oameni de afaceri, cadre universitare şi alţi factori interesaţi raspunzând invitaţiei organizatorilor.

ATP Group, reprezentativ pentru mediul de afaceri local dar şi pentru parteneriatul româno-chinez recent inaugurat cu ocazia lansării noii sale afaceri, a primit vizita delegaţiei la sediul ATP Tech Center. De asemenea, ATP Group a fost onorată sa primească vizita Dr. Sherman Sun – Weichai Executive President,  a Dlui Zaigang Ren – Director Weichai Europe, a Dlui Louis Liu, Director of Manufactoring Linde Hydraulics Germany.

În contextul acestei vizite şi pentru ca relaţiile de prietenie româno-chineze sunt anul acesta la moment aniversar, ATP Group a organizat pentru oaspeţi o recepţie festivă.

La data de 5 octombrie 1949, România, țară situată în sud-estul Europei Centrale, numită “perla Mării Negre”, stabilea relații diplomatice cu China, exact la patru zile după fondarea Chinei Noi. De atunci a început o prietenie profundă care durează de 70 de ani. Pentru a marca aniversarea a  70 de ani de relații diplomatice între China și România, Fundația Chineză pentru Pace și Dezvoltare, Ambasada României în China și Zhongyulidu Culture Co. Ltd, i-au invitat pe artistul chinez Ma Zikai și artistul român Ioan Nemțoi să creeze împreună fundalul pentru plicul aniversar China-România. Astfel, în 20 septembrie, în studioul Zhongyulidu, după un schimb de idei creative, cei doi artiști au stabilit tema, apoi au pictat împreună pe pânză lucrarea artistică ce simbolizează prietenia de lungă durată dintre cele două țări.

Ceremonia de dezvelire a plicului aniversar China-România a avut loc la sediul Asociației de Prietenie a Poporului Chinez cu Ţările Străine în cadrul unui Concert de Gală organizat de Ambasada României în China, la intrare, oaspeții fiind întâmpinați cu vin și gustări românești.

În acest moment istoric și plin de semnificații, este o mândrie pentru România să fie a treia țară care a recunoscut China, în 1949. Cele șapte decenii care au trecut au dovedit că relația româno-chineză este mai presus de orice dimensiune istorică sau geografică și că prietenia între popoarele noastre este autentică și de lungă durată și este legată, mai ales, de relațiile interumane. România s-a dovedit a fi un prieten puternic și fidel al Chinei, iar China i-a arătat întotdeauna României aprecierile sale sincere și susținerea sa”, a declarat E.S. Basil Constantinescu, Ambasadorul României în China, în deschiderea galei. Evenimentul a fost o sărbătoare a prieteniei între două culturi diferite, a marcat aniversarea a 70 de ani de la stabilirea de relații diplomatice între două țări, a aprofundat legăturile între oameni, a extins schimburile cu țările străine, a incurajat dezvoltarea inițiativei „O centură, un drum”.

Aşadar şi în România, în Maramureş, ospitalieri şi deschişi, chiar dacă timpul a fost foarte scurt, ATP Group a marcat festiv, în felul său, acestă aniversare.

În cadrul aceleiaşi scurte recepţii la sediul ATP Tech Center, ATP Group a rememorat evenimentul de lansare a camionului Truston, la 28 august a acestui an.

Truston, powered by Weichei, camionul asamblat 100% în România, „s-a bucurat de o primire peste aşteptări în piaţă, însoţit de un mesaj puternic de încurajare să continuam proiectele în derulare”, a precizat dl Mircea CIRŢ, CEO & President ATP Group.

O dată în plus, a fost subliniată ideea că avem nevoie să construim un dialog permanent între companiile româneşti şi chineze în vederea derulării şi susţinerii proiectelor comune precum şi pentru evidenţierea oportunitaţilor ivestiţionale în judeţul nostru. “Cooperarea este mai benefică decat competiţia. Ţine de noi să legam cât mai multe relaţii şi să fim sensibili privind cu cine, când şi dacă suntem conectaţi la viteza cu care se întâmplă lucrurile. Am vizitat în ultimii ani peste 315 fabrici în China. E important să mergem să vedem ce înseamnă sa lucrezi cu China şi consider ca este vremea să schimbam lucrurile, să o facem noi, tinerii ce ne urmează”, a declarat dl Mircea CIRŢ, CEO & President ATP Group.

Nu în ultimul rând,  vineri 25 octombrie 2019, ATP Group prin firmele sale:  ATP  Motors RO S.R.L. Baia Mare – ca întreprindere mijlocie şi ATP AUTOMOTIVE S.R.L. Săsar – ca microintreprindere, au fost premiate cu Locul 1 de catre Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA