AcasăAdministrațieATITUDINE ÎN PRIVINȚA POLUĂRII SĂSAR - “Vorbim despre adevărata mafie, vorbim de...

ATITUDINE ÎN PRIVINȚA POLUĂRII SĂSAR – “Vorbim despre adevărata mafie, vorbim de adevărata corupție, vorbim de persoane din politic și economic” –  Cătălin Cherecheș

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATITUDINE ÎN PRIVINȚA POLUĂRII SĂSAR Râul Săsar a fost puternic poluat cu ape industriale rezultate din minerit şi metalurgie timp de peste 50 de ani. Odată cu oprirea activităţilor industriale, apa râului, dar şi ecosistemul au intrat într-o refacere lentă. De câteva ori pe an, apele râului Săsar sunt sângerii: scurgeri reziduale de la minele dezafectate din amonte.

Mâlul de la baza unei galerii a fostei mine Baia Sprie, care a fost închisă în anul 2007 şi se afla în subordinea Companiei Remin Baia Mare, ajunge în apa râului atunci când precipitațiile sunt însemnate. Chiar dacă unii au încercat să țină sub control scandalul mediatic, vehemența primarului Cătălin Cherecheș a ajuns în presa locală și națională. Primarul spune că este vorba despre poluare și că e la fel de determinat în lupta cu acest fenomen ca în urmă cu câțiva ani, când s-a pus din nou problema cianurării în Baia Mare.

“S-a depășit orice limită a respectului legii și a bunului simț, a bunului simț și a respectului față de comunitate. Incidentul de acum două zile de pe râul Săsar, mă face să mă simt obligat moral și legal, dar și determinat să revin pe frontul luptei împotriva poluării, poluatorilor și a celor ce se ascund în spatele unei istorii a ultimilor 20 de ani doar din interese economice meschine, lipsiți fiind de resentimente. Mă tot întreb de ceva vreme de ce unii tac, de ce alții se fac că nu văd și de ce sunt personaje care nu aud? Răspunsul e simplu! Dar dureros!

Vorbim despre adevărata mafie, vorbim de adevărata corupție, vorbim de persoane din politic și economic, vorbim de personaje care au uitat, interesate fiind, că menirea lor este să afle adevărul și să sancționeze adevărații infractori. Vorbim de presă cu lucrătorii ei ce stau cuminți pentru ca mafioții criminali să nu îi taie de la sursa de hrană, vorbim de ONG-uri și păpuși civice care se simt motivate să iasă în stradă la luptă doar acționați de butoane care nu au legătură cu România, cu viața românilor, cu problemele de zi cu zi cu care se confruntă, fiind mulți dintre ei niște <<asistați sociali>> ai mafiei amintite mai sus”, arată Cătălin Cherecheș într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Cherecheș, îngrozit de modul iresponsabil de conservare a perimetrelor miniere

„Când m-am opus cianurării în anul 2010, când m-am opus prelucrării piritelor cu cianură într-o zonă de locuit al municipiului Baia Mare, apărând viața în orașul în care și eu și mulți dintre voi ne-am născut, m-am trezit amenințat de demnitari de cel mai înalt rang, de legenda că <<noi suntem statul>>. De o manieră perfidă și mincinoasă de a lăsa să se înțeleagă că oameni care veghează asupra siguranței naționale sunt scut de protecție acestor mârșavi! În final am fost <<atenționat>>, făcându-mi-se cadou un dosar. Și asta se întâmpla în anul 2013. Ce nu au înțeles unii este faptul că pentru oraș, pentru comunitatea băimăreană, pentru sănătatea și viitorul comunității în care m-am născut și trăiesc nu am nimic de pierdut și duc lupta până la capăt, chiar dacă derularea acestei lupte mă umple de sânge, dar finalul poate fi doar unul pozitiv pentru Baia Mare, iar cicatricile ce vor rămâne în timp vor fi doar un exemplu de iubire pentru oraș!

Acum o zi am indicat probleme, nereguli și ilegalități născute în ultimii 20 de ani în domeniul mineritului dar și al protecției mediului în Maramureș. Azi am ieșit în teren împreună cu reprezentanții instituțiilor abilitate pentru a identifica sursele de poluare și pentru a mă lăsa îngrozit de modul iresponsabil în care perimetrele miniere din Maramureș sunt conservate și protejate!”, arată primarul.

Decis să lupte până la capăt împotriva oricărei forme de poluare

„Îi asigur pe băimăreni și maramureșeni, pe români în general, că nu este un moft de două zile, ci un demers pe care îl ridic la rang de misiune sfântă pentru protejarea vieții băimărenilor și a mediului înconjurător în care trăim! Repet cu aceeași dragoste și responsabilitate și de data aceasta în genunchi stau în fața lui Dumnezeu și a mamei mele”, a mai scris Cătălin Cherecheș.

Sursă info și foto.

VEZI GALERIE FOTO:

Citește și: http://2.actualmm.ro/din-cauza-unor-scurgeri-reziduale-apele-raului-sasar-au-devenit-rosiatice-dupa-prabusirea-tavanului-unei-mine-inchise/

Te-ar putea interesa și: http://2.actualmm.ro/hotii-cautau-bani-bisericile-din-buciumi-somcuta-mare-si-hideaga-au-fost-pradate-in-aceeasi-noapte/

Recomandarea editorului: http://2.actualmm.ro/spectacole-pentru-cei-mari-si-pentru-cei-mici-programul-teatrului-municipal-baia-mare-perioada-10-14-ianuarie-2018/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA