AcasăNews AlertATENŢIONARE - INCREDIBIL - Ministerul Sănătăţii a sistat vaccinarea antigripală

ATENŢIONARE – INCREDIBIL – Ministerul Sănătăţii a sistat vaccinarea antigripală

spot_img

DISTRIBUIȚI

RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier produs de către Institutul Cantacuzino.
În acest context şi având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni în România s-a convenit sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă  de 7-10 zile până la finalizarea tuturor analizelor.
Menţionăm că, până în prezent nu au fost semnalate la Ministerul Sănătăţii cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma vaccinării.
Informaţia a fost confirmată şi de către Călin Man, purtătorul de cuvânt al DSP Maramureş. Acesta a precizat că lotul de 19.000 de doze a fost distribuit către medicii de familie şi că zilele acestea trebuiau să sosească alte doze din totalul de 50.000 repartizate judeţului Maramureş.
ACTUALIZARE
În 3 ianuarie, Ministerul Sănătăţii anunţa că şi în 2012 continuă campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost imunizate 479.589 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a înregistrat, în ultima săptămână a anului trecut, 53.606 persoane cu infecţii respiratorii acute. Dintre acestea, peste 11.429 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost de 36.
Până în 3 ianuarie, în România au fost confirmate în laborator şapte cazuri de gripa sezonieră (A/H3N2).
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA