Acasăsinucidere maramuresATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE MAE - Succesiune de seisme și alertă de tsunami...

ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE MAE – Succesiune de seisme și alertă de tsunami în Mexic 

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE MAE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite Mexicane că, în conformitate cu ultimele date prezentate de Serviciul Seismologic Național mexican, intensitatea cutremurului produs în seara zilei de joi, în zona centrală a țării, a fost de 8,4 grade pe scara Richter și a avut epicentrul la 111 km Sud-Vest de Tonala, statul Chiapas.

De asemenea, arată un comunicat al MAE, autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru coasta pacifică a statelor Chiapas și Oaxaca din sud-vestul Mexicului și Guatemala. În capitala Ciudad de Mexico nu au fost înregistrate daune importante, scrie Agerpres.

Cetățenii români sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților locale.

De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestei succesiuni de seisme, fie din Mexic, fie din Guatemala, sunt rugate să contacteze Ambasada României la Mexico City pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile locale.

În cazul declanșării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgență în locuri rezistente la seism sau tsunami.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +Ź525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet mexico.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Info

Foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA