spot_img
AcasăEvenimentAtenție șoferi! În ultimele zile s-au produs multe accidente grave pe drumurile...

Atenție șoferi! În ultimele zile s-au produs multe accidente grave pe drumurile Maramureșului!

DISTRIBUIȚI

Buletinul de presă al IPJ Maramureş arată că pe drumurile județului au fost înregistrate în ultimele două zile mai multe evenimente rutiere grave soldate cu victime. Asupra celui mai grav, produs vineri dimineață pe DE 58, între localitățile Valea Chioarului și Buciumi, soldat cu doi morți și un rănit, nu mai insistăm pentru că l-am prezentat pe larg zilele trecute. Din păcate, acesta nu a fost singular, sâmbătă și duminică au fost consemnate alte accidente rutiere, e drept, nu la fel de grave, dar ele puteau să se transforme în alte tragedii.
1. Mihai S., de 32 ani, din Târgu Lăpuş, conducea un autoturism, dinspre localitatea Boiereni şi se îndrepta spre Târgu-Lăpuş. În dreptul unui imobil din localitatea Rohia, conducătorul auto nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a intrat pe contrasens, a derapat şi părăsit carosabilul, lovindu-se de un gard din beton. În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, a pasagerului de pe locul din dreapta faţă, Dan B., de 40 de ani şi rănirea uşoară a pasagerului de pe bancheta din spate, Ioan J. de 27 din ani, ambii din Tg. Lăpuş. Datorită stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alco-test, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
2. Un alt accident de circulaţie a avut loc sâmbătă, 30 iunie, ora 03,55, pe DN 18. Mihai T., de 21 ani, din Vişeu de Sus, conducea un autoturism pe DN 18, în comuna Vişeu de Jos. Pe fondul neatenţiei în conducere, într-o curbă la dreapta, conducătorul auto a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă lovindu-se de gardul unui imobil, după care a fost proiectat într-un autovehiculul parcat pe acostamentul din partea stângă a direcţiei de mers. Conducătorul auto a fost rănit şi transportat la spital unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.
3. Tot sâmbătă, 30 iunie, ora 07,40 pe strada Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei, Alexandru B., de 34 ani, din Sarasău, conducea autoturismul pe strada Bogdan Vodă iar la intersecţia cu strada Dragoş Vodă, s-a angajat în efectuarea virajului la stânga. Conducătorul auto nu a fost atent şi a accidentat-o uşor pe Eva T., de 68 de ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. Partea vătămată a fost transportată la spital. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat după 10 minute, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, în apropiere de domiciliul său. Faţă de cel în cauză au început cercetările urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţia legală care se impune.
4. Duminică, 01.07.2012, ora 16,00, pe D.J.109 F, s-a produs un eveniment rutier cu victimă. Ionuţ G., de 22 ani, domiciliat în comuna Şişeşti, conducea o motocicletă pe D.J. l09 F, din direcţia Budeşti înspre Cavnic iar la o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată prin indicator rutier, a depăşit axul drumului şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de către Florin P., de 20 ani, din Ocna Şugatag. Ionuţ a fost transportat spital unde nu a rămas internat. Ambii conducători implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest iar dacă în cazul conducătorului autoturismului rezultatul a fost zero, în cazul motociclistului, aparatul a indicat peste 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
5. În data de 01.07.2012, ora 14, 30, Vasile B., de 45 ani, din comuna Bistra, conducea un autoturism pe D.N. 18 peste muntele Gutâi, în direcţia Baia Mare-Sighetu Marmatiei. La km 18, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga dar şi pe fondul oboselii, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului şi, cu partea din faţa a autoturismului a lovit un parapet din beton, amplasat pe marginea părţii carosabile. Parapetul a fost distrus pe o porţiune de doi metri. În urma accidentului, conducătorul auto a rămas internat la spitalul unde a fost transportat pentru îngrijiri medicale.
6. Duminică, 01.07.2012, ora 16,30, pe D.J. 184 B, între localităţile Buteasa şi Codru Butesii, a avut loc un accident rutier cu vătămarea corporală a patru persoane în următoarele împrejurări: Ionuţ J., de 20 ani, din Şomcuta Mare, conducea un autoturism pe DJ 184 B, venind dinspre Şomcuta Mare. Pe un drum în rampă, într-o curbă uşoară la dreapta, din cauza neadaptării vitezei la un drum acoperit cu pietriş, autovehiculul a derapat, a părăsit partea carosabilă şi s-a rostogolit de două ori. Din cauza impactului au rezultat patru victime, conducătorul auto şi alţi trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, din localitatea Şomcuta Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alco-test, rezultatul fiind 0 (zero), fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA