AcasăLifestyleSănatateATENŢIE - Pliculeţele de ceai dăunează sănătăţii

ATENŢIE – Pliculeţele de ceai dăunează sănătăţii

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATENŢIE Atenţie la ceaiurile comercializate la pliculeţe deoarece unele pot conţine substanţe toxice, cum ar fi pesticide sau fluor.

ATENŢIE Cu toţii ştim că ceaiurile sunt recomandate de multe ca înlocuitor al cafelei, însă nu toate ceaiurile sunt sănătoase.

Mulţi producători de ceaiuri, în special cei care comercializează ceaiuri sub formă de pliculeţe ascund ce conţin cu adevărat acestea: pesticide, toxine, ingrediente artificiale, arome şi organisme modificate genetic.

Mai mult, frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe. Astfel, dacă planta a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana cu ceai.

Ceaiurile parfumate se află pe lista neagră şi au printre ingrediente „arome artificiale”, create în urma unui proces chimic în care a fost folosit gudron de cărbune.

În ceea ce priveşte aromele naturale, acestea sunt doar nişte tertipuri pentru a ascunde calitatea îndoielnică a ceaiului respectiv.

Pliculeţe în care se depozitează ceaiul sunt fabricate din polietilen tereftalat care, deşi este considerat sigur pentru consum, la temperaturi mari (în timpul fierberii de exemplu) îşi poate modifica structura moleculară şi asfel pot ajunge în apă ftalaţii, care au efecte devastatoare pe termen lung.

citeşte şi HOROSCOP ZILNIC 11 NOIEMBRIE – Ce planuri îşi fac zodiile pentru sfârşitul de săptămână?

Nici pliculeţele de hârtie nu sunt foarte sigure. Majoritatea sunt tratate cu epiclorohidrină, o substanţă care în contact cu apa se descompune în molecule numite 3-MCPD. În studii de laborator realizate pe cobai, aceste molecule au cauzat cancer, infertilitate şi slăbirea sistemului imunitar.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA