AcasăEvenimentAtenție, pericol, vin lupii! Maramureșul va fi invadat de haite de lupi...

Atenție, pericol, vin lupii! Maramureșul va fi invadat de haite de lupi pe 2 aprilie!

spot_img

DISTRIBUIȚI


Peste 20.000 de lupi sunt așteptați pe 2 aprilie să invadeze localități din județul Maramureș,  cele mai expuse fiind zonele de deal și de munte, care nu au cu se se apăra în fața haitelor. Această zi (de fapt noapte), 2 aprilie, este momentul când Luna se află la cea mai scurtă distanță posibilă de Pământ, motiv pentru care riscurile de inundații, invazii de lupi și chiar viscole cu vijelii, sunt extrem de ridicate.

Meteorologii avertizează maramureșenii care ies din case pe stradă în acestă noapte, să aibă tot timpul brichete și chibrituri asupra lor, dar și o sticluță cu benzină sau alcool, pentru a-și putea da foc la haine, în cazul extrem în care sunt înconjurați de haite de lupi. În Baia Mare, specialiștii estimează că lupii vor ataca în special zonele mărginașe (Firiza, Blidari, Valea Borcutului, Craica, Luminișului), însa nu este exclus ca ei să ajungă și în cele centrale, destul de aglomerate noaptea.

În Maramureș, conform ultimului Buletin de Analiză care ne-a parvenit de la Direcția Județeană de Statistică, de pe vremea când era condusă de specialistul Cosmin Sabo, numărul lupilor a crescut cu 70 de procente în ultimii trei ani și jumătate. Printre posibilelele cauze identificate de reputatul specialist, ar fi iernile din ce în ce mai lungi și mai friguroase, dar și creșterea alarmantă a numărului de turme de oi și capre.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA