spot_img
AcasăActualitate112ATENŢIE LA PETARDE! - Poliţiştii reamintesc că minorii nu au dreptul să...

ATENŢIE LA PETARDE! – Poliţiştii reamintesc că minorii nu au dreptul să utilizeze articole pirotehnice

DISTRIBUIȚI

ATENŢIE LA PETARDE! Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi. În această perioadă atât adolescenţii, cât şi copiii sunt tentaţi să achiziţioneze şi să folosească obiecte şi materiale pirotehnice.

În cadrul acţiunii Foc de Aetificii poliţiştii urmăresc verificarea legalităţilor operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice şi prevenirea producerii unor evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).

Poliţiştii reamintesc că minorii nu au dreptul să utilizeze articole pirotehnice.

Cei care au împlinit 16 ani pot utiliza obiecte pirotehnice de distracţie din categoria F1 (lumânări scânteitoare, artificii tort). Asta doar în situaţia în care acestea sunt achiziţionate de la societăţi comerciale autorizate în acest sens.

Celelalte obiecte pirotehnice (petarde, obiecte zburătoare luminoase) pot fi folosite doar de către pirotehnicienii autorizaţi în condiţiile legii.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA