AcasăActualitateSocialATENȚIE LA CĂPUȘE! - Boala Lyme, confirmată la doi pacienți din Argeș

ATENȚIE LA CĂPUȘE! – Boala Lyme, confirmată la doi pacienți din Argeș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi argeşeni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme anul acesta, autorităţile din judeţ primind, marţi (16 mai), rezultatele de laborator care confirmă prezenţa bolii pentru al doilea pacient, arată Click.

Autorităţile din Argeş, judeţ în care de la începutul anului au existat cinci suspiciuni de boală Lyme, au primit, marţi (16 mai), rezultatele analizelor de laborator care confirmă prezenţa bolii la un al doilea pacient şi infirmă boala pentru al treilea pacient în privinţa căruia exista suspiciunea de îmbolnăvire, a declarat pentru News.ro directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru. Potrivit acesteia, pentru alţi doi pacienţi în privinţa cărora există suspiciunea îmbolnăvirii, se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator. Primul pacient a fost diagnosticat cu Lyme în judeţul Argeş săptămâna trecută, fiind vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, dintr-o zonă rurală.

Măsuri de prevenire a bolii

Specialiştii în domeniul sănătăţii publice recomandă populaţiei o serie de măsuri pentru prevenţia îmbolnăvirii cu Lyme. Astfel, potrivit unui comunicat al DSP, se recomandă ca după desfăşurarea unor activităţi în aer liber în zonele în care pot trăi căpuşe să fie verificată prezenţa acestora pe haine şi pe corp, acordând o atenţie deosebită axilelor, zonei inghinale, picioarelor, ombilicului, gâtului şi capului.

Medicii atrag atenţia că la copii căpuşele sunt adesea găsite pe cap, la nivelul liniei părului şi, întrucât sunt foarte mici, pot fi uşor trecute cu vederea.

Muşcătura de căpuşă arată de obicei ca un mic pistrui închis la culoare, cu o crustă ce nu poate fi îndepărtată de pe piele. De obicei, nu doare. Totuşi, căpuşa ar trebui să fie îndepărtată cât mai curând posibil pentru a minimiza riscul de infecţie, precizează sursa citată.
Când boala Lyme nu este depistată și tratată la apariția primelor simptome infecția poate afecta pielea, articulațiile, sistemul nervos și inima, în câteva săptamâni sau luni de la infecția inițială.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA