Acasă Actualitate 112 ATENȚIE BĂIMĂRENI! VÂNTUL FACE RAVAGII – Autoturism avariat pe b-dul Traian după...

ATENȚIE BĂIMĂRENI! VÂNTUL FACE RAVAGII – Autoturism avariat pe b-dul Traian după ce tencuiala de pe un bloc a căzut peste el

DISTRIBUIȚI

ATENȚIE BĂIMĂRENI!  La scurt timp după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de vânt în zonele joase ale județului Maramureș, în Baia Mare vântul puternic și-a făcut deja simțită prezența.

Proprietarul unui autoturism marca Opel, parcat pe bulevardul Traian din municipiu, a fost păgubit serios după ce o bucată de tencuială de pe un bloc s-a desprins, din cauza vântului puternic, și a căzut peste mașină.

Proprietarul mașinii va fi nevoit să dea în judecată asociația de proprietari a imobilului repsectiv pentru a-și recupera paguba. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Băimărenii sunt atenționați să circule cu mare atenție prin oraș în astfel de condiții meteorologice pentru a preveni posibile tragedii.

 

Actualizare:

Am fost contactați de către președintele asociației de proprietari a imobilului unde s-a produs incidentul. Mircea Sabău spune că o întâmplare asemănătoare a avut loc și în primăvara anului trecut, însă pe partea dinspre bulevard. Acesta spune că la nivel de asociație, unde activează voluntar, s-au făcut demersuri începând de la ISU și până la primărie, dar deocamdată nu s-a intervenit. Blocul se află pe lista imobilelor care urmează să beneficieze de fonduri în cadrul proiectului de reabilitare termică, arată președintele asociației de proprietari, dar nu se știe când vor fi demarate lucrările.

„Noi am făcut demersuri, am făcut adresă la ISU să vină să ne dea jos ornamentele de pe blocul turn, ne-a trimis primăria adresă. Am făcut dosar de reabilitare a blocului, pentru reabilitare termică. Dosarul a fost aprobat, dar asta durează, eu știu, poate numai pe la anul. Cu domnul Bolchiș am vorbit (Radu Bolchiș, director în Primăria Baia Mare n.r.) cu fondurile europene, dar nu se știe dacă va intra anul acesta în reabilitare sau nu. În dosar avem trecut și reabilitarea liftului, acoperișului și anveloparea”, spune Mircea Sabău.

„Noi, locatarii, nu putem să facem nimic”

Președintele asociației spune că a vorbit cu proprietarii despre această problemă, însă oamenii sun neputincioși: nu au cum să dea jos elementele periculoase de unii singuri. Ar fi necesară intervenția autorităților pentru a nu exista riscul unor incidente.

„Noi suntem benevoli, și eu și administratorul. Suntem doar așa.. Nici la noi nu ar fi asociație de proprietari dacă nu ar fi lift. Deschidem doar o dată la două luni asociația, bani se iau doar pentru curent și lift. Suntem 48 de apartamente. (…)De la etajul 7 a căzut tencuiala. Ce mi-a dat primăria și poliția locală (adrese n.r.) le-am dat mai departe locatarilor, să își dea jos tencuiala, dar nu pot. La blocurile turn, mai ales vizavi de Mara, cad ornamentele. Există pericolul să mai cadă ornamentele și de pe alte blocuri. Și pe bulevardul București stau să cadă toate. Noi, locatarii, nu putem să facem nimic”, ne-a mai spus Mircea Sabău.

Autoritățile locale trebuie să intervină

Deoarece este vorba despre siguranța publică, autoritățile locale, de la Primărie și ISU, ar trebui să intervină pe toată raza orașului pentru a îndepărta elementele care pot provoca tragedii. Din păcate, România este încă țara unde birocrația e mai presus de interesul cetățenilor, astfel că se fac adrese peste adrese, dar efectiv nimeni nu face nimic practic. Astăzi, victima a fost doar o mașină. Mâine, victima ar putea fi un om, un copil. Și atunci cine va răspunde?

Adrian Barbur

Sursă foto: Vasile Dale

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...