AcasăActualitateSocialATENȚIE - Apa potabilă distribuită în Nistru prin vechea rețea NU ESTE...

ATENȚIE – Apa potabilă distribuită în Nistru prin vechea rețea NU ESTE POTABILĂ

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a unor informatii aparute in mass-media locala conform carora populatia din localitatea Nistru, orasul Tautii Magheraus, nu ar beneficia de apa potabila si menajera, traind „abandonati” si fara nicio sursa de apa, Institutia Prefectului judetului Maramures s-a autosesizat cu privire la acest caz.

In acest sens, o echipa formata din ing. Anton Rohian – prefectul judetului Maramures, dr. Rares Pop – director executiv al Directiei de Sanatate Publica Maramures, lt. Colonel Ioan Ionita Sirb – prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures si Dumitru Marinescu – viceprimarul orasului Tautii Magheraus s-au deplasat la fata locului pentru a verfica cele semnalate de mass-media.

In realitate, in localitatea Nistru, alimentarea popolatiei cu apa se realizeaza din doua captari de suprafata (captarea 9 Mai si captarea 11 iunie) distributia apei realizandu-se prin vechile retele ale CNMPN Remin SA. In prezent, administratia publica locala a orasului Tautii Magheraus are in derulare proiectul „Extindere retea de alimentare cu apa potabila si bransamente apa pentru cartier Nistru” – lucrarile fiind finalizate in proportie de 90%. Prin acest proiect au fost refacute TOATE constructiile aferente captarii si inmagazinarii apei, s-a montat o conducta noua de aductiune si s-a achizitionat o instalatie de tratare a apei. Administratia publica locala a dat asigurari ca va livra apa potabila populatiei din zonele amintite in termen de o luna de zile, odata cu finalizarea investitiei mentionate.

Totodata, reprezentantii Garzi de Mediu – Comisariatul Judetean Maramures – ca urmare a unor verficiari efectuate la fata locului, au precizat faptul ca „apa distribuita in vechea retea nu este potabila, lucru despre care au fost instiintati si cetatenii care sunt bransati la aceasta retea”.

In concluzie, in cazul de fata nu se impune distribuirea de apa potabila si menajera catre populatie cu ajutorul cisternelor, locuitorii cartierului Nistru urmand sa beneficieze de apa potabila in termen de o luna de zile, conform informatiilor transmise catre Institutia Prefectului judetului Marammures de catre reprezentantii administratiei locale Tautii Magheraus.

Institutia Prefectului Judetului Marammures

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA