AcasăActualitate112ATENTAT DEJUCAT – Extremistul avea ca țintă un aeroport din Berlin

ATENTAT DEJUCAT – Extremistul avea ca țintă un aeroport din Berlin

DISTRIBUIȚI

ATENTAT DEJUCAT  în Germania. Refugiatul sirian, care a fost arestat în Germania după două zile de căutări, este suspectat că pregătise un atentat ce viza unul dintre aeroporturile de la Berlin. Informația a apărut mai întâi în presa germană, însă abia acum a fost confirmată de  șeful serviciului de informații interne, transmite AFP.

„Deținem informații, informații provenind de la servicii secrete, că mai întâi intenționa să atace trenuri din Germania, pentru ca apoi să aibă în vedere unul din aeroporturile de la Berlin”, a declarat Hans-Georg Maassen la postul ARD.

La începutul lunii septembrie, polițiștii și anchetatorii germani au fost informați „prin intermediul serviciilor secrete” că organizația jihadistă Stat Islamic are în vedere un atentat împotriva „unei infrastructuri” din Germania.

ACȚIUNI ȘOCANTE – Celebru model britanic, arestat pentru că pregătea atacuri alături de ISIS

„Ne-a luat timp până joi să aflăm cine din Germania trebuia să se ocupe de asta”, a adăugat șeful serviciului de informații interne.

Decizia de a ordona arestarea lui Jaber Albakr a fost luată vineri după ce acesta și-a cumpărat adezivi. „Am considerat că este vorba despre ultimul produs chimic de care avea nevoie pentru a fabrica o bombă”, a precizat el.

Jaber Albakr, în vârstă de 22 de ani, a reușit în primă fază să scape de polițiști. Forțele de ordine au încercat să îl aresteze în orașul Chemnitz, însă acesta a scăpat. Ulterior, a fost desfășurată o operațiune de amploare, la care au luat parte sute de polițiști.

Jaber a fost prins luni dimineață, după ce a fost legat și predat forțelor de ordine. Acesta se refugiase la niște compatrioți, care au alertat forțele de ordine.

Unul dintre acești sirieni, prezentat ca Mohammed A., a declarat cotidianului german Bild că suspectul a încercat să îi cumpere pentru a nu fi predat poliției. „Ne-a oferit 1.000 de euro și 200 de dolari dacă îl lăsăm să plece, îi avea în rucsac împreună cu un cuțit”, a spus el.

FOST MEMBRU ISIS – „Primeam sclave sexuale pentru loialitatea noastră”

„Am venit pe ruta Balcanilor și sunt profund recunoscător Germaniei că ne-a primit. Pentru asta era clar că vom merge să avertizăm poliția”, a adăugat Mohammed A.

Germania a înregistrat în luna iulie două atacuri comise de organizaţia Statul Islamic. Un sirian de 27 de ani care solicitase azil a comis un atentat sinucigaş soldat cu 15 răniţi. Totodată, un afgan de 17 ani, tot solicitant de azil, a lansat un atac cu o macetă și a rănit cinci oameni.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA