AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO: Atentat cu bombă dejucat la Piatra Neamț. Dacă ar fi explodat,...

VIDEO: Atentat cu bombă dejucat la Piatra Neamț. Dacă ar fi explodat, bomba avea efect pe circa 350 de metri!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Trei persoane au fost prinse în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să amplasaze un pachet cu dispozitiv exploziv la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu (FOTO), fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona respectivă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Bomba găsită la Piatra Neamţ, echivalentul a 5,5 kg de TNT. O deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat, vineri, că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, el precizând că este vorba despre un pachet cu dispozitiv exploziv care a fost amplasat sub o maşină.
Prefectul a precizat că pachetul cu dispozitiv exploziv a fost găsit sub maşina lui Bogdan Mararu, fiind depistat de o echipă formată din reprezentanţi ai DIICOT, SRI şi altor structuri.
Potrivit prefectului, în prezent zona este evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, fiind oprit accesul pe toate străzile din zona respectivă.
„Vrem să evităm orice incident în plus. Echipa de pirotehnişti locală este în zonă şi sunt aşteptaţi specialişti de la mp!Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul”, a declarat prefectul judeţului Neamţ.
UPDATE 10:30 – Echipa de specialişti pirotehnişti a început acţiunea de dezamorsare a bombei
Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că operaţiunile pentru dezamorsarea dispozitivului exploziv au început.
Mitea a spus că echipa de specialişti a SRI trimisă de la Bucureşti a ajuns la Piatra Neamţ şi a început operaţiunea de dezamorsare.
„Îşi fac treaba cu profesionalism. Sunt impresionat de modul calm şi precis cu care muncesc. Se simte că sunt profesionişti”, a spus prefectul.

Poliţie: Autorii atentatului de la Piatra Neamţ erau monitorizaţi de două săptămâni
Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu erau monitorizaţi de autorităţi de două săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Cătălina Bădeanu.
Potrivit sursei citate, cei trei tineri au fost monitorizaţi de către SRI, DGIPI, DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR timp de două săptămâni, iar vineri dimineaţă au fost prinşi în flagrant.
Reprezentantul Poliţiei a precizat că cei trei au montat dispozitivul exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu, parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.
Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată şi la ora transmiterii acestei ştiri, a mai spus Bădeanu.
Cei trei tineri suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.
Sava: O echipă a SRI este trimisă la Piatra Neamţ, suspecţii erau monitorizaţi din decembrie
O echipă a Serviciului Român de Informaţii formată din specialişti pirotehnişti cu experienţă a fost trimisă la Piatra Neamţ, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, care a precizat că suspecţii erau monitorizaţi din decembrie.
Potrivit lui Sava, suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineaţă SRI a intervenit pentru prinderea acestora.
El a precizat că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care este trrimisă de la Bucureşti.
„Echipa este acum pe drum, este aproape de locul respectiv”, a adăugat Sava.
El a spus că este vorba despre un dispozitv exploziv improvizat, amplasat sub o maşină pe fondul conflictului dintre clanurile interlope din zonă.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2C4_-IUDXv4#t=0s

DIICOT: Şase pesoane audiate în cazul tentativei de asasinat

Şase pesoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub maşina căruia fusese amplasat un dospizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4.
Vineri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au depistat, în flagrant delict, trei învinuiţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.
În sarcina învinuiţilor se retine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului.
Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ un kilogram substanţă explozivă, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.
Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi SOS Bacău.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamt au fost aduse şase persoane în vederea audierii, procurorii DIICOT urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor. (mediafax.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA