Acasăsinucidere maramuresATENTAT - Cel puțin 20 de morți și 160 de răniți la...

ATENTAT – Cel puțin 20 de morți și 160 de răniți la Kabul

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATENTAT Cel puțin „20 de persoane au fost ucise și 160 rănite” sâmbătă într-un atentat care a vizat o manifestație pașnică la Kabul, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Mohammad Ismail Kawoosi.

ATENTAT „Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 160 rănite, dar este vorba despre un prim bilanț al spitalelor noastre, iar acesta ar putea crește”, a spus Kawoosi,

care anunțase anterior că „50 de morți și răniți” au fost trimiși la un singur centru medical, spitalul Istiqlal, aflat în apropierea locului atentatului.

Potrivit unui purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne de la Kabul, explozia care a vizat protestul minorității hazara este „cu siguranță consecința unui atac sinucigaș comis de un kamikaze aflat” în mijlocul mulțimii.

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru).

Pentru liderii hazara, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea și provincia lor, cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA