Acasă Actualitate 112 ATENTAT ÎN CANADA – Cel puțin 5 morți după ce trei indivizi...

ATENTAT ÎN CANADA – Cel puțin 5 morți după ce trei indivizi au deschis focul într-o moschee

DISTRIBUIȚI

ATENTAT ÎN CANADA  Cel puțin cinci morți și mai mulți răniți, după ce trei indivizi au deschis focul duminică seara, în timpul rugăciunii într-o moschee din Quebec, Canada, informează  Reuters.

Autorităţile locale au declarat că există şi persoane moarte, dar şi rănite, însă au refuzat să ofere un bilanţ oficial, în timp ce presa locală a anunțat că ar fi vorba de cel puțin cinci morți. De asemenea, două persoane au fost arestate. ”Sunt multe victime..sunt şi morţi”, a spus un reprezentant al poliţiei locale, conform Libertatea.ro.

Cel care a comunicat bilanţul atacului a fost preşedintele Centrului Cultural, care a catalogat cele întâmplate drept ceva „barbar”. Acesta a precizat că nu se afla în mochee în momentul respectiv, însă a primit telefoane disperate din partea celor care se aflau la rugăciune. Persoanele rănite au fost deja transportate la spitalele din Quebec.

Autoritățile canadiene nu exclud varianta ca acesta să fi fost un atac terorist.

Un martor a povestit că trei indivizi au deschis focul în Centrul Cultural Islamic din oraş, loc unde se rugau apoximativ 40 de persoane.

La scurt timp, premierul canadian, Justin Trudeau, a scris un mesaj pe Twitter în care transmitea cele mai bune gânduri victimelor şi familiilor acestora. De asemenea, el a catalogat atacul ca fiind unul ”laş”. Poliția nu a exclus posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă. O vastă operațiune a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA