spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICAtacul urșilor! Perchezitii la casa braconierului ucis de urs. Azi dimineață, un...

Atacul urșilor! Perchezitii la casa braconierului ucis de urs. Azi dimineață, un urs a luat un porc din cotețul unui gospodar și a fugit în pădure!

DISTRIBUIȚI

Politistii au descins, duminica dimineata, la casa braconierului din comuna damboviteana Moroeni, ucis de un urs miercuri dimineata.
Autoritatile cauta trofee de animale si arme de vanatoare, conform Realitatea Tv.
Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in comuna damboviteana Moroeni, nu departe de locul in care un alt om a fost ucis, sambata, in aceeasi comuna.
Persoana ucisa avea 64 de ani si a fost gasita de catre un paznic de vanatoare, care a sunat la 112, in jurul orei 8:45.
Incidentul a avut loc in apropierea satului Muscel, din nordul judetului Dambovita, la sapte kilometri de centrul comunei Moroeni si la doi kilometri de zona in care sunt case, intr-o zona inaccesibila autovehiculelor.
Barbatul ucis de urs se pare ca a fost victima propriei capcane. Este braconier, spun autoritatile, si a mai ucis pana acum cel putin sase ursi.
Pana acum, vanatorii nu au gasit inca ursul care l-a ucis pe braconier.

Un urs a intrat într-o gospodărie din Moroieni. A luat un porc dintr-un coteţ şi a fugit

Un urs a intrat, duminică, într-o gospodărie din comuna dâmboviţeană Moroeni şi a luat un porc dintr-un coteţ, după care a fugit cu prada în pădure, autorităţile susţinând că animalul respectiv nu este cel rănit în laţ şi căutat de patru zile, care a ucis un bărbat de 63 de ani.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, incidentul,care nu s-a soldat cu victime omeneşti, a avut loc la o casă din satul Glod, comuna Moroeni, pe drumul judeţean 714, care face legătura cu Sanatoriul Moroeni şi versantul muntos al Masivului Bucegi, respectiv platoul Padina – Peştera.
„Am auzit gălăgie la coteţ, este prima oară când se întîmplă ca ursii să coboare şi să dea atacul la coteţele noastre, noi suntem mai la marginea localităţii, avem locuinţele situate spre locul de unde începe pădurea. Ne-a luat un porc de 70 – 80 de kilograme, am auzit gălăgie, câinii lătrând şi ne-am dus cu o făclie la coteţ, dar plecase cu porcul. Celălalt porc era în coteţ, a scăpat, pe el nu l-a luat ursul. La noi e prima data când vine ursul aici, dar pe partea satului Glod, care se întinde de-a lungul drumului naţional 71 Târgovişte – Sinaia, au mai venit urşi, de acolo a luat un cal, au mai luat şi porci”, a declarat unul dintre proprietarii casei unde a venit ursul.
La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii şi jandarmii dâmboviţeni sunt la locul incidentului, iar autorităţile spun că ursul care a intrat în gospodăria din Moroeni nu este cel rănit în laţ, căutat de patru zile.
Ilie Leotescu, în vârstă de 63 de ani, a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de un urs, în două localităţi învecinate.
Miercuri seară, doi bărbaţi din Moroieni care au însoţit victima în zona incidentului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului, ei fiind audiaţi timp de mai multe ore. Joi, cei doi bărbaţi au primit interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, decizie dispusă de magistraţii Judecătoriei Pucioasa, care nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către procurori la Tribunalul Dâmboviţa.
Potrivit probelor existente la dosar până la acest moment al urmăririi penale, miercuri, în baza unei înţelegeri prealabile, unul dintre bărbaţi, Mihai Marmandiu, l-a ajutat pe Ilie Leotescu să vâneze un urs, prin folosirea unor capcane neautorizate, iar celălalt bărbat, Severin Marmandiu, a ascuns uneltele şi capcanele folosite pentru capturarea ursului, „contribuind, în acest mod, la zădărnicirea urmăririi penale, în cauză”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.
Cei doi bărbaţi le-au declarat anchetatorilor că animalul a fost prins în laţ încă de marţi şi că miercuri dimineaţă s-au dus toţi trei ca să-l ucidă şi să-l transporte apoi cu o căruţă.
Bărbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l străpunge cu o lance improvizată dintr-un băţ în vârful căruia era un cuţit, moment în care animalul, care era rănit, s-a zbătut şi s-a desprins din capcană, năpustindu-se asupra omului, după care a fugit, afirmă anchetatorii.
Sâmbătă, prefectul judeţului Dâmboviţa, Dragoş Emilian Rusu, a declarat că ursul care a ucis un bărbat de 63 de ani va fi capturat cu tranchilizante şi numai dacă acesta va ataca localnici sau vreun vânător, într-o situaţie de pericol iminent, va fi omorât.
Vânătorii au reperat patru urşi, care au fost alungaţi cât mai departe de comunităţile umane, spre zone izolate, acţiunea fiind denumită „goană oarbă”, în care echipele de căutare fac zgomote şi trag focuri de armă în aer pentru a opri coborârea animalelor sălbatice spre localităţi.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA