AcasăActualitateATACUL ARMAT DIN BAIA MARE | O imagine care cu greu poate...

ATACUL ARMAT DIN BAIA MARE | O imagine care cu greu poate fi descrisă în cuvinte: unul dintre gloanțele care au sfâșiat trupul tânărului de 24 de ani, împușcat de patru ori pe strada Luminișului

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare revin cu detalii despre starea tânărului împușcat în seara zilei de 23 septembrie pe o stradă din Baia Mare. Elev al școlii de Poliție, Vlad a fost împușcat cu patru gloanțe în mai multe zone ale corpului de către un individ recent venit din străinătate, iar motivul ar fi fost unul de gelozie.

După ce a fost transportat de urgență la spital, medicii băimăreni l-au băgat imediat în sala de operații. Intervenția chirurgicală nu a fost deloc una simplă, medicii au depus un efort titanic pentru salvarea vieții acestuia. Astăzi, 25 septembrie, reprezentanții unității spitalicești au transmis un comunicat de presă cu detalii referitoare la starea pacientului:

Pacientul a fost adus la spital cu SMURD terapie intensivă , cu 4 plăgi împușcate. La fața locului s-a prezentat inițial un echipaj SAJ care a solicitat echipajul SMURD terapie intensivă .

1. Plagă împușcată hemitorace stâng la care glonțul trece prin plămânul stâng, lobul superior stâng la distanta de inimă și vasele mari, transfixiantă cu orificiu de intrare și ieșire fără a putea preciza care este orificiul de intrare și de iesire( anterior sau posterior ). S-a efectuat o toracotomie stângă cu sutură pulmonară si dublu drenaj( anterior și posterior ).

2. Plagă împușcată hemitoracele drept fără leziune pulmonară, doar leziune pleurală transfixiantă, cu orificiu de intrare si iesire. S-a efectuat drenaj pleural.

3. Plagă împușcată la nivelul omoplatului drept cu glonțul oprit în omoplatul drept si extras chirurgical. Este glonțul din imaginea trimisă.

4. Plagă împușcată transfixiantă la nivelul bratului drept, cu leziuni doar musculare. S-a efectuat sutura si toaleta plăgii.

Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale de către echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Toracică , pierderile de sânge au fost de aproximativ 500-600 ml.

Pacientul este încă la ATI ,dar fără probleme deosebite, pentru monitorizare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA