AcasămodeleATAC TERORIST - Un sătmărean, martor al atentatului din Germania

ATAC TERORIST – Un sătmărean, martor al atentatului din Germania

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATAC TERORIST Un tânăr din Satu Mare s-a aflat, duminică seară, la festivalul de muzică din Ansbach în momentul în care a avut loc atacul terorist soldat cu 12 răniţi.

ATAC TERORIST Bomba artizanală a explodat la 50 de metri de locul în care se afla tânărul care lucrează în Germania de câţiva ani.

Sătmăreanul se afla în piaţa centrală cu barul său de cocktail-uri în momentul în care a auzit explozia. Totul s-a petrecut extrem de repede, iar poliţiştii, înarmaţi până în dinţi, au ocupat practic piaţeta centrală a oraşului. Se pare că autorităţile au ştiut încă de la început că explozia nu a fost cauzată de o conductă de gaze, dar nu au vrut să producă panică. Mai ales că atacul de la Ansbach s-a petrecut la câteva zile distanţă de cel din Munchen.

”Pe la ora 22.10 s-a auzit o bubuitură puternică! La aproximativ 30 de secunde am observat cum angajaţii firmei de pază şi protectie au început să o ia la fugă spre zona de unde se auzise bubuitura. După trei minute am auzit de la organizator cum că s-a produs o explozie de gaz… dar mirosul de chimicale şi starea de agitaţie l-a dat puţin de gol. După alte 5-10 minute a apărut poliţia, înarmată până în dinţi, direct la standul nostru şi, cu o voce agitata, mi-a spus: «Vă rugăm foarte frumos să părăsiţi zona în momentul acesta. Lăsați totul aşa şi să nu alergaţi pentru a nu produce panică». În viaţa mea nu am văzut aşa o reacţie de la un poliţist înarmat până în dinţi”, a declarat românul, pentru Vocea Transilvaniei.

Autorităţile locale au confirmat abia după trei ore faptul că este vorba despre un atentat, cu toate că pe reţelele de socializare circulau deja zvonuri despre un atac terorist. În plus, deasupra oraşului survolau elicopterele.

”Atmosfera a fost ciudată, având în vedere că deasupra oraşului survolau elicoptere cu armament la bord. Lumea era curioasă, pe rețelele de socializare umblau deja zvonuri că sigur a fost un atentat,” povesteşte tânărul.

Se pare că sirianul a încercat să intre la concert, un loc în care putea produce mult mai multe victime, dar cum nu a avut bilet şi-a detonat dispozitivul artizanal la un bar din apropiere. Tânărul sătmărean precizează că e vorba despre un loc în care oamenii stăteau la terase. Potrivit Reuters, în rucsacul sirianului erau materiale explozive şi bucăţi de metal care puteau face un număr mare de victime.

”A vrut să intre înăuntru dar nu avea bilet, aşa că s-a întors, iar la nici mai puţin de 5 metri de intrare, unde era o vinărie… BUM!  Oamenii erau pe terasă”, mai spune sătmăreanul.

Incidentele în care sunt implicaţi refugiaţii nu sunt mediatizate, spune sătmăreanul, tocmai pentru a nu crea panică în rândul populaţiei. Dar după întâmplările din ultimele zile, tânărul spune că starea de nesiguranţă s-a amplificat. ”În siguranţă nu te mai poţi simţi, la câte s-au întâmplat în ultimele zile!”, spune sătmăreanul.

Un nou atac a avut loc duminică noapte în Germania. Un refugiat sirian de 27 de ani s-a aruncat în aer în fața unui bar din Ansbach (sudul Germania). În explozie au fost rănite 15 persoane, din care patru sunt în stare gravă. Acesta este cel de-al patrulea atac care are loc în Germania, doar în ultima săptămână.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA