AcasăActualitate112ATAC SINUCIGAȘ – Patru morți și zeci de răniți în urma unui...

ATAC SINUCIGAȘ – Patru morți și zeci de răniți în urma unui atac terorist la consulatul german din Afganistan

DISTRIBUIȚI

ATAC SINUCIGAȘ  Patru afgani au murit și 119 persoane au fost rănite joi seara după ce un atacator sinucigaș a izbit un camion încărcat cu explozibil de sediul consulatului german din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, informează Agerpres, care preia un bilanț oficial al agenției germane DPA.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin a declarat că membrii personalului german sunt „teferi și în siguranță” după atentat, adăugând că forțele de securitate afgane și forțele speciale germane au respins „atacatori puternic înarmați”.

Talibanii au revendicat atentatul, spunând că au lansat atacul împotriva „invadatorilor necredincioși” ca răzbunare pentru civilii uciși în loviturile aeriene de la Kunduz.

Mai mult de 30 de civili au fost uciși și alți 19 răniți într-o serie de lovituri aeriene efectuate în orașul Kunduz, la începutul lui noiembrie, de forțele americane care sprijină trupele afgane.

Munir Farhad, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Balkh, a spus că explozia de joi a fost atât de puternică, încât ferestrele majorității clădirilor din vecinătate au fost spulberate, fapt ce a cauzat cea mai mare parte a leziunilor. Ministerul german de Externe a precizat că sediul consulatului a fost „considerabil avariat”.

Încărcătura cu explozibil din camion a fost ascunsă sub o grămadă de cărbune, potrivit lui Sayed Kamal Sadat, șeful poliției provinciale. Circa 1.000 de soldați germani sunt staționați la Camp Marmal, la aproximativ 10 km distanță de consulat, iar o echipă de reacție rapidă a fost imediat trimisă la locul atacului.

Anterior,  un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe declara că s-au raportat lupte în afara și în incinta consulatului german din orașul Mazar-i-Sharif, după atentatul cu bombă de joi noaptea. El a precizat că forțele de securitate afgane și cele ale NATO se află la locul evenimentelor, iar ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, primește informații actualizate continuu asupra situației.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA