Acasă Actualitate 112 ATAC SÂNGEROS - Doi ciobani internați în spital cu multiple leziuni după ce...

ATAC SÂNGEROS – Doi ciobani internați în spital cu multiple leziuni după ce au fost atacați de un urs

DISTRIBUIȚI

ATAC SÂNGEROS Doi ciobani au ajuns cu multiple leziuni mușcate, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacați de un urs în timp ce se aflau cu oile la păscut.

Directorul Asociației de Vânătoare din zonă, Janos Zsolt, a declarat, sâmbătă, că ciobanii se aflau cu oile la păscut pe o pășune, aflată la aproximativ opt kilometri de localitatea Mădăraș, conform Agerpres.

La un moment dat, un urs a atacat turma și când ciobanii au încercat să alunge animalul, acesta i-a atacat și le-a provocat multiple răni mușcate.

Janos Zsolt a precizat că cei doi au reușit să scape după ce în ajutorul lor au venit câinii ciobănești, care au alungat ursul.

Ciobanii au fost transportați cu două ambulanțe la UPU a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc.

Medicul de gardă Adrian Dobrică, specialist în chirurgie toracică, a declarat că “unul dintre pacienți a fost mușcat de scalp, de coapsa dreapta, de șoldul drept, de antebraț și de organe genitale”, iar celălalt “are o rană mușcată la mâna dreaptă”.

Potrivit acestuia, starea celor doi este stabilă.

Bărbatul care a suferit răni mai multe va rămâne internat la Secția de chirurgie, iar celălalt este supus unor analize radiologice, întrucât este posibil să aibă și fracturi la braț, urmând să fie internat la Secția de ortopedie.

Șeful Asociației de Vânătoare a precizat că în zonă a mai avut loc un atac în urmă cu două săptămâni, când un cioban a ajuns la spital și nu este exclus să fie vorba despre același urs.

Cei doi ciobani au ridicat la șapte numărul persoanelor rănite în urma unor atacuri de urs produse în Harghita de la începutul anului.

Detalii AICI

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA