spot_img
AcasăActualitatePoliticATAC DUR - Justiţia nu trebuie să se învârtă în jurul lui...

ATAC DUR – Justiţia nu trebuie să se învârtă în jurul lui Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr!

DISTRIBUIȚI

ATAC DUR „Aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi numai după ce dorinţe are Klaus Iohannis?”, a spus Liviu Dragnea, liderul PSD, vineri, la Neptun, după reuniunea conducerii PSD, referitor la criticile aduse de șeful statului proiectului de modificare a legilor din Justiției.

Președintele PSD spune că sistemul de justiţie ”nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi ( șefa DNA, n.r.), nici a lui Lazăr ( procurorul general, n.r.)”.

Întrebat cum comentează reacțiile publice venite după prezentarea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a modificărilor aduse legilor din justiție, Liviu Dragnea a răspuns: ”Să ieşim dintr-o confuzie, confuzie generată de năpustirea împotriva ministrului Justiţiei doar pentru nişte principii enunţate. Niciunul să nu uite un lucru: Parlamentul va decide, orice lege se aprobă în Parlament. Nu ştiu cine taie, cine vrea să pună, ce instituţie, dar în final Parlamentul va decide, după o dezbatere foarte serioasă şi legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de preşedintele României. Și până atunci mai este”.

Liderul PSD s-a lansat într-un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, dar și a Laurei Codruţa Kovesi, șefa DNA, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

„Dumneavoastră aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi numai după ce dorinţe are Klaus Iohannis? Nu. Sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt nişte principii enunţate, vor fi nişte texte ale unor proiecte de legi şi vor fi dezbătute foarte serios. Şi dacă în final majoritatea parlamentară va decide într-un fel, aia vom susţine, dar numai după argumente foarte serioase”, a spus Dragnea.

El a spus că deocamdată este vorba despre niște principii ale ministrului Tudorel Toader, pe care îl respectă foarte mult.

”Nu o să fiu de acord să dăm înainte sau înapoi după dorințele unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcție și care este speriat că ar pierde niște pârghii”, a spus Liviu Dragnea, precizând că ”nu știe cât de bine este ca niște instituții care sunt implicate masiv să își dea cu părerea pe această temă. Sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi”, a mai spus liderul PSD.

Premierul Tudose a spus că nu a văzut proiectul de lege privind legile justiției. ”Înțeleg că le-a pus pe site-ul Ministerului Justiției, urmează să le trimită spre avizare la CSM, a spus și premierul Mihai Tudose, adăugând că proiectul va fi prezentat și oficialilor europeni, ministrul Justiției urmând să meargă săptămâna viitoare la Bruxelles.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA