Acasăsinucidere maramuresASUMARE - ISIS revendică atacul din Nisa

ASUMARE – ISIS revendică atacul din Nisa

DISTRIBUIȚI

ASUMARE. O agenție de știri afiliată ISIS a anunțat, sâmbătă dimineață, că teroriștii acestei grupări s-au aflat în spatele masacrului de la Nisa care a avut loc de Ziua Națională a Franței.

De altfel, și premierul Franței a declarat, vineri seară, că atacatorul, un cetățean franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, avea cu siguranță legături cu islamul radical, chiar dacă acestea nu fuseseră încă descoperite de anchetatori.

Metoda folosită de atacator a respectat rețeta promovată de ISIS care a cerut celor care nu pot pune mâna pe o armă să se urce la volanul mașinilor și să calce oamenii pe străzi.

Cu toate că nu se cunoștea legătura dintre masacrul de la Nisa și organizația Stat Islamic, la câteva ore după ce acesta a avut loc, în presa străină circula informația că mai mulți membri ISIS sărbătoreau evenimentul.

Mai multe persoane care făceau parte din anturajul atacatorului, printre care și fosta sa soție, au fost reținute la Nisa. Anchetatorii încearcă să stabilească motivele care l-au determinat pe Lahouaiej-Bouhlel să comită acest atac, precum și dacă a fost sau nu ajutat de vreun complice.

Lahouaiej-Bouhlel nu fusese niciodată în vizorul serviciilor de informații din Franța și până la atacul de la Nisa nu a dat semne că s-ar fi radicalizat, potrivit unui procuror citat de presa franceză.

Cel puţin 84 de oameni, între care şi copii, au fost uciși la Nisa joi, după ce un camion a intrat în mulțimea care tocmai pleca de la un spectacol cu focuri de artificii, pregătit de Ziua Națională. Sute de persoane au fost rănite, 52 se află în stare gravă și 25 la reanimare.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA