AcasăActualitatePoliticASTA NE MAI LIPSEA – Dacian Cioloș crede că a guvernat foarte...

ASTA NE MAI LIPSEA – Dacian Cioloș crede că a guvernat foarte bine, așa că își face partid

spot_img

DISTRIBUIȚI

ASTA NE MAI LIPSEA Fostul premier Dacian Cioloş anunţă că va lansa un partid, care se va desprinde din Platforma România 100. Fostul premier spune că această nouă formaţiune va participa şi la următoarele alegeri, indiferent când vor avea ele loc.

Dacian Cioloș s-a întâlnit  azi cu o serie de ONG-uri anti-PSD, alături de liderii PNL şi USR. Informația a venit la câteva ore după anunțul referitor la noul partid care va fi desprins din Platforma România 100.

Noul partid va colabora cu formațiunile cu care împărtășește aceleași valori, a precizat Dacian Cioloș, în condițiile în care fostul premier a fost curtat intens de USR și PNL pentru a li se alătura în campania electorală din 2016.

„Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic şi asta fără nicio îndoială. Noi, cei care am fondat România 100 suntem hotărâţi să facem lucrul acesta. Aş spune chiar că e un proces natural (…) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 100, dar care are nevoie de o fundaţie solidă de principii, de idei, de valori şi are nevoie şi de o viziune şi de programe şi chiar de proiecte. Cred că este necesar să arătăm oamenilor nu doar o viziune şi o ideologie, e nevoie să arătăm ce înseamnă, în ce se traduce ideologia, în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat şi ideologia”, a anunţat Dacian Cioloş la o întâlnire cu membrii Platformei România 100.

El a spus că viitoarea formaţiune politică nu va acţiona împotriva partidelor cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, ci va fi deschisă colaborării.

„Există un risc ca acest proiect  să ducă la fărâmiţarea opoziţiei care şi aşa, cât o fi ea de puternică, e împărţită pe mai multe bucăţi (…) Mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care n-am cum decât să o asum ca din această platformă să se desprindă şi un partid politic, care nu va acţiona împotriva celor cu care împărtăşim valori, idei şi principii comune, cu care avem acelaşi ADN şi că vom fi deschişi celor cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acţionăm în perioada următoare. Ne dorim să lucrăm împreună cu cei care nu doar declară, dar şi dovedesc că împărtăşesc aceleaşi valori şi principii”, a mai spus Cioloş.

„Vom fi gata să ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea ele loc”, a mai arătat fostul premier.

„Dacian Cioloș a avut o guvernare de bun-simț, în sensul transparentizării cheltuielilor publice, în sensul apropierii de contribuabili. Asta nu-l face, însă, pe Dacian Cioloș un bun politician, pentru că să faci un partid politic în 2017 – un partid care să conteze – e nevoie de mult mai multe decât o guvernare de bun-simț. Este nevoie de bani, este nevoie de resurse, este nevoie de multă, multă organizare, de organizații locale și mai este nevoie de ceva: de niște lideri carismatici și curajoși, acei lideri care atunci când ies în piața publică, lumea îi ascultă. Or, asta lipsește opoziției noastre în ziua de azi.

Partidul lui Cioloș va avea succes dacă se va duce în zona celor nehotărâți, a celor care sunt sătui de politică, a celor care nu s-au prezentat și nu se prezintă la vot pentru că nu au pe cine să voteze. Partidul lui Cioloș nu va avea succes, dacă se va duce exclusiv în zona ocupată acum de PNL și de USR, adică acel electorat, minoritar acum, care oricum votează, dar votează anti-PSD. Dacă Cioloș nu va reuși să aducă plus-valoare, atrăgând oameni care în acest moment nu sunt interesați de politică, acest proiect nu va fi un succes”, crede jurnalistul Florin Negruțiu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA