spot_img
AcasăActualitatePoliticAsta e realitatea! Sondaj IMAS: 64,3% dintre participanţii vor vota pentru demiterea...

Asta e realitatea! Sondaj IMAS: 64,3% dintre participanţii vor vota pentru demiterea preşedintelui Băsescu

DISTRIBUIȚI

79,8% dintre românii cu drept de vot intenţionează să se prezinte la urne în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit unui sondaj realizat de IMAS. Cei intervievaţi, un eşantion reprezentativ la nivel naţional, au fost invitaţi să răspundă la urmatorul chestionar: După cum ştiţi, se organizează un referendum referitor la demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. Dumneavoastră intenţionaţi să votaţi la acest referendum?
15,2 % dintre respondenţi spun că nu vor merge la vot iar 5% nu ştiu sau încă nu s-au decis.
Sondajul a fost realizat în perioada 5-7 iulie, prin metoda CATI, iar eroarea de eşantionare este de +/- 3%. În populaţia ţintă a sondajului se află persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în România.
Potrivit acestui sondaj, 64,3% dintre participanţi vor vota pentru demitere, iar 27,4% împotrivă.
8,3% dintre cei intervievaţi nu ştiu încă ce vor vota sau au refuzat să răspundă.
Marja de eroare la acest sondaj este de +/-3%.
Analistul politic Cristian Pârvulescu: Vor fi, probabil, alegeri prezidenţiale cu un singur tur de scrutin.
Alin Teodorescu, IMAS: Românii s-au săturat şi s-au hotărât. Oricât de dură va fi campania lui Traian Băsescu, e incredibil că rezultatul poate fi întors. Electoratul PD (micii întreprinzători, persoane, cu studii superioare) sunt împotriva demiterii, dar procentul este echilibrat cu cel pentru demitere şi nu mulţi sunt decişi să se prezinte la vot. Cei mai hotărâţi să îl demită pe Traian Băsescu sunt votanţii PSD. Referendumul este un preambul pentru alegerile prezidenţiale. Demiterea lui Traian Băsescu va însemna că viitorul preşedinte va fi Crin Antonescu.Vor fi, probabil, alegeri prezidenţiale cu un singur tur de scrutin”.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA