spot_img
AcasăNews AlertAȘA NU SE POATE PIERDE! - HCM Baia Mare a făcut zob...

AȘA NU SE POATE PIERDE! – HCM Baia Mare a făcut zob campioana Ungariei! (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

O victorie cum nu se poate mai clară a reușit în această seară HCM Baia Mare, vicecampioana României, în fața puternicei echipe FTC Rail Cargo Budapesta, campiona Ungariei.

Duelul galeriilor a început cu o oră înainte de startul partidei. Galeria și suporterii maghiari au ocupat mai mult de jumătate din Sectorul C al sălii polivalente, dovedindu-se foarte bine organizați. Dar și cam nesimțiți o parte dintre ei, pentru că la intonarea Imnului României unii s-au întors cu spatele, iar alții au încercat să acopere corul spectatorilor cu aplauze și strigăte de încurajare. Sper ca ai noștri să fi învățat din acest episod, și să nu procedeze niciodată așa.

M-am gândit la doamna ministru Lipă în momentele acelea, sperând că se uită la meci ca să vadă cât de greu se cântă uneori imnul național chiar la noi în țară, așa că nu e nevoie de ordine tâmpite emise din cabinetul domniei sale pentru interzicerea lui. Cei aproape 3.000 de spectatori au mers mai departe, cântând Imnul României și la finalul meciului. E greu doamna ministru, foarte greu să te pui cu iubitorii sportului. Poate că după lecția predată de băimăreni, veți reveni la gânduri mai bune.

Pentru un spectator neobișnuit cu meciurile din cea mai importantă competiție continentală, atmosfera din sală i s-ar fi putut părea tensionată, dar totul a fost menținut sub control. Spectatorii au ajutat galeria lui Simi Marcovici, cei doi crainici au intervenit când a fost nevoie ca să mobilizeze sala, iar jucătoarele și antrenorii au primit la fix încurajările tribunei.

Cred că a fost cel mai bun meci făcut de HCM Baia Mare de când evoluează în Liga Campionilor. Și asta în fața unei adversare de temut, cea care în această vară a câștigat titlul în Ungaria, după șapte reușite consecutive ale echipei din Gyor. Și are mari șanse să o îngenuncheze și anul acesta, fiind liderul la zi în clasament. O echipă solidă din toate punctele de vedere, fără probleme financiare, pregătită de șapte ani de Elek Gabor, poate cel mai bun tehnician din handbalul maghiar.

HCM s-a prezentat la acest meci ca o echipă matură, care știe ce vrea, determinată, unită, dispusă la efort pe toată durata timpului de joc, capabilă să trateze cu seriozitate și dăruire faza de apărare și cea de atac. A acționat ca un bloc, a combinat superb, cu scheme de joc care au făcut șah-mat defensiva maghiară. A rămas o amintire tratarea primei reprize cu superficialitate, așa cum s-a întâmplat în ultimele meciuri, conștiente că dacă le lasă din chingi, adversarele vor fi greu de învins.

geiger (1)

 

După o asemenea victorie, entuziasmantă, obținută în stil de mare echipă, nu e bine să remarci pe cineva ca să nu diminuezi meritele colectivului. Dar nici nu poți să treci cu vederea prestația de excepție a jucătoarei Allison Pineau, cele 10 intervenții de aur (inclusiv la două aruncări de la 7 metri) ale Paulei Ungureanu, precizia de cronometru din prima repriză a Valentinei Ardean, surpriza plăcută care a fost Gabriela Perianu, jocul aproape fără greșeală a pivotului Jezic sau loviturile decisive aplicate de Melinda Geiger în partea a doua a jocului.

”Cu Costică ne-a fost mai greu”, a glumit un hâtru din sală, făcând aluzie la scorul strâns din meciul de marți seara cu Dunărea Brăila. N-a fost ușor, dimpotrivă. Dar așa cum a fost pregătit acest meci, modul în care au jucat fetele trimise în teren, sprijinul total venit din partea spectatorilor, a făcut ca vineri seara alt rezultat să fie imposibil la finalul unei dispute ce sigur va intra în istoria de aur a handbalului feminin băimărean.

Să menționăm nota de sportivitate în care s-a desfășurat meciul, consemnându-se doar patru minute de eliminare, câte două pentru fiecare echipă. E un fapt mai rar întâlnit în astfel de partide tensionate, la asemenea nivel.

A fost o seară frumoasă, pe care spectatorii sau privitorii din fața micilor ecrane nu o vor uita prea repede. O victorie care apropie și mai mult echipa noastră de obiectivul asumat, calificarea în sferturile de finală. Dacă la început totul părea o utopie, acum suntem foarte aproape  de a intra în rândul celor mai valoroase opt echipe de pe continent.

jezic

Este a treia victorie consecutivă în grupa principală a Ligii Campionilor. A fost 32-24 în final, 16-14 la pauză, după un meci în care formația maghiară a condus în două rânduri, la un singur gol diferență, în primele zece minute. S-au mai apropiat în minutul 33, 16-15, apoi la 19-18, după care n-au reușit mare lucru.

HCM Baia Mare – FTC Rail Cargo Hungaria: 32-24 (16-14)

HCM Baia Mare: Paula Ungureanu (10 intervenții, a apărat 2 de 7m), Ionica Munteanu – Allison Pineau 10 (4 din 7m), Melinda Geiger 4, Gabriela Perianu 4, Katarina Jezic 4, Valentina Ardean Elisei 4, Alexandra Do Nascimento 2, Adriana Nechita 2, Lois Abbingh 2, Gabriella Szucs, Luciana Marin, Timea Tătar, Ana Maria Tănăsie, Gabriela Preda, Patricia Vizitiu.

Antrenori: Aurelian Roșca și Ioan Băban

Ferencvaros: Melinda Szikora (5 intervenții), Katarina Tomasevic (4, a aparat un 7m) – Nerea Pena Aburrea 9, Luca Szekerczes 4 (toate din 7m), Nadine Schatzl 3, Szandra Szollosi Zacsik 3, Piroska Pappne Szamoransky 2, Zita Szucsanszki 1, Viktoria Lukacs 1, Dora Hornyak 1, Anita Cifra, Adrienn Sarka, Klara Szekeres, Rea Meszaros, Monika Kovacsicz.

Antrenori: Gabor Elek si Orsolya Verten

Au arbitrat, cu multe greșeli, grecii Michalis Tzaferopoulos şi Andreas Bethmann, iar delegat EHF a fost croatul Vladimir Sokol.

În clasament, înaintea disputării partidelor de mâine, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 12 puncte (6 jocuri), urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 9 p (7 j), Larvik, 6 p (6 j), HCM Baia Mare, 6 p (7 j), Fleury Loiret Handball, 4 p (6 j), Thuringer HC, 1 p (6 j).

Următorul meci pentru HCM va fi cel cu Fleury Loiret Handball, în deplasare, pe 14 februarie.

Grigore Ciascai

Credit foto: Paul Ursachi.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA