spot_img
AcasăAdministrațieAșa facem lucrurile în Baia Mare! Proiectul “Respect pentru bunici”, la final...

Așa facem lucrurile în Baia Mare! Proiectul “Respect pentru bunici”, la final de implementare, dar… sprjinul pentru seniori continuă cu susținerea Municipiului Baia Mare!

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, se află la finalul implementării unuia dintre cele mai importante proiecte: “Respect pentru bunici”.

În cei 3 ani în care am derulat acest proiect, am venit în sprijinul a peste 210 seniori băimăreni cu vârsta de peste 65 de ani. Prin activitățile și măsurile de sprijin derulate în cadrul acestui proiect, am contribuit la creșerea calității vieții seniorilor aflați în situații vulnerabile. Mai mult, am asigurat premisele unui trai decent, participarea activă la viața publică, socială și culturală și acces la servicii de sănătate și sociale de îngrijire în funcție de nevoile fiecărui beneficiar.

Înainte de a vă prezenta punctual realizările ultimilor 3 ani, suntem mândri să anunțăm că vârstnicii din Baia Mare aflați în situații vulnerabile vor beneficia în continuare de acest sprijin, chiar dacă proiectul se află la final!

„În Baia Mare facem lucrurile diferit și cetățenii sunt cei mai importanți. Activitățile pe care le-am oferit până acum în cadrul acestui proiect vor fi derulate în continuare cu susținere de la bugetul local al municipiului Baia Mare. Până acum ne-am făcut antrenamentul și am demonstrat că putem fi cu adevărat un sprijin de nădejde pentru vârstnicii aflați în nevoie. De acum, noi, comunitatea, municipiul, vom continua să fim alături de ei la nevoie, prin servicii și ajutor concret, așa cum ar trebui să se întâmple în toate orașele din țară” – Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Prin intermediul proiectului “Respect pentru bunici”, 120 de vârstnici au fost implicați periodic în activități de socializare și organizare a unor diverse evenimente și ateliere de lucru la centrul de zi, cu sediul la CASPEV.

„La fel cum pentru fiecare dintre noi contează să avem parte de socializare și să ne simțim utili, pentru seniori accesul la aceste activități este unul vital. Am amplasat echipamente și aparatură specifică pentru a le oferi posibilitatea de a participa la activități sportive în aer liber pentru menținerea unei vieți active. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu nevoile și problemele seniorilor, acest punct ar putea părea surprinzător. Însă pentru noi, cei care suntem în contact zi de zi cu ei, a fost o mare bucurie să îi vedem încântați de posibilitatea de a face mișcare în aer liber. Și pentru că mișcarea și aerul curat sunt alte nevoi pe care le au implicit vârstnicii, am organizat mai multe excursii pentru beneficiarii centrului de zi” – Diana Hîrb, director general Direcția de Asistență Socială Baia Mare.

Prin parteneriatele încheiate cu instituțiile de învățământ, la centrul de voluntariat de la CASPEV au fost susținute sesiuni de formare și transfer de cunoștințe, dar și promovarea îmbătrânirii active de către 40 de vârstnici voluntari. Elevii și tinerii care au participat la aceste evenimente au avut foarte multe de învățat, în timp ce seniorii au avut încă o dată posibilitatea să se simtă utili și să își pună în valoare calitățile și cunoștințele acumulate pe parcursul vieții.

Poate una dintre cele mai importante realizări este că am reușit să ajungem, în cei 3 ani, zi de zi, cu hrană caldă și pachete cu hrană rece la domiciliul unor vârstnici aflați în situații extrem de vulnerabile. Această acțiune a fost organizată prin centrul Masa pe Roți de la cantina de ajutor social, beneficiarii fiind 50 de vârstnici.

Am încheiat proiectul prin oferierea unor noi pachete de igienă și sănătate în cursul acestei săptămâni beneficiarilor proiectului. Vă vom ține la curent și pe viitor cu toate aceste acțiuni care vor continua susținute fiind de la bugetul local.

“Respect pentru bunici” este proiectul Municipiului Baia Mare implemetat prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare, SMIS 127397 și a fost cofinanțat din fondul social european, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Direcția de Asistență Socială Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA